IMG_1443-Kopia.jpg
IMG_1443-Kopia.jpg

Färskostfyllda amerikanska blåbärsmuffins i en fin cupcakeställning.

Inte för att vi vill låta tjatiga med muffinsbak igen men frugan var bara ”tvungen” att baka idag. Och inte fort nog kan vi få ut dessa smarrigheter här på bloggen för nu har ju här rått tystnad i någon dag. Sen måste vi ju bara påpeka att muffinsbaket skedde helt på grund av fyndet som Neta kom hem med från storstan igår. Cupcakeställningen är så fantastiskt vackert att titta på med sina små glaskupor även utan muffins men visst ser det extra fint ut med lite gottigheter på plats också. Dock var de så stora att kuporna inte fick plats ovanpå dem… Ställningen införskaffades hos Chilli om någon fler känner för att rusa och köpa den. 😉

Dessa muffins påminner lite grann om blåbärspaj till smaken, blåbärsmuffins de luxe helt enkelt. De är av storlek större men det är liksom tjusningen, annars kan man ju inte kalla dem amerikanska. Man äter en och är nöjd så!

Använd färska eller djupfrysta, otinade blåbär, det spelar absolut ingen roll. Potatismjölet gör så att de inte blir rinniga.

 

 

Ca. 11 stycken.

 

Ugnstemperatur: 200°

 

amerikanska muffinsformar behövs

 

Muffinssmeten:

125 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 ägg

 

Fyllning:

125 färskost, t.ex. Philadelphia
1 ägg
2 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk potatismjöl

 

Bärtopping:

3 dl färska blåbär (vi använde djupfrysta som inte var upptinade och det gick finfint)
3 tsk socker
2 tsk potatismjöl

 

Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda samman alla de torra ingredienserna till smeten i en bunke. Vispa samman mjölken med äggen och häll ner blandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt sist det ljumma smöret och rör smeten slät.

IMG_1393 - Kopia

IMG_1404 - Kopia

 

 

 

 

 

 

Skeda upp smeten i muffinsformar (som står på en bakplåt) så att de blir till ca. hälften fyllda.

Rör samman färskosten med ägget till slät konsistens, tillsätt sockret och vaniljsockret och potatismjölet. Rör om. Häll upp i en liten kanna så går det lättare att dosera i muffinsarna.

Lägg blåbären i en plastpåse och tillsätt sockret och potatismjölet. Skaka om lätt så att bären blir jämnt mjölade och sockrade.

Gör en liten fördjupning mitt i varje muffins med hjälp av en sked. Fördela färskostfyllningen i fördjupningarna och strö över bären.

Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter och tills muffinsarna fått lite fin gyllenbrun färg.

Låt kallna på galler.

 


Snygg cupcakeställning från Chilli

En bedårande vacker cupcakeställning för fantastiskt goda muffins.

 

Amerikanska blåbärsmuffins

 

Stora blåbärsmuffins de luxe

Färskostfyllda blåbärsmuffins i storlek XL.

 

Det känns som att bagarstugan hos oss snart har öppet dygnet runt. Frugan bakar och står i inför morgondagens middagsbjudning för fina vänner. Eftersom hon gått och trånat efter att få göra en tårta så får den bli efterrätten. Ni som följer oss på Facebook har redan fått lite förhandsinformation om fyllningar och dekorationer… Har ni tur dyker tårtan upp här till helgen, om slutresultatet blir godkänt av den grymt kritiska bagerskan herself, vill säga!

Till helgen ska det också bakas mer LCHF-bröd hos oss. Arbetskollegan tyckte det var väldans gott så vi fick klartecken att starta det ”stora” brödbaket åt honom. Kul!

Har ni något bak på gång hemma i era stugor?

 

Smarrig muffinsstund!
~Neta & Peppe~

 

  1. Faster

    Hej.
    Har ni tänkt tanken att ni borde byta arbete? Agneta borde öppna en elegant tesalong med hembakade delikatesser och där kunde Peppe vara servitör – båda klädda i rokokokläder ( för att passa med muffinsställningen). Jag fattar inte hur ni kan vara smala som stickor med tanke på hur ni bakar och kokar. Vi har sannerligen inte alls samma gener. Ha en skön helg!

    Svara

    1. livsnjutarna

      Byte av arbete har länge funnits i tankarna och visst skulle det vara trevligt och en dröm som gick i uppfyllelse för frugan att jobba/äga ett fincafé. Men rokokokläder var väl ändå att ta i? 😉 Vi äter varierat och riktig mat och rör mycket på oss, någon diet existerar inte hos oss…
      En skön helg till er med!

      Svara

  2. Tina

    Vilken fin muffinsställning, sån hade jag oxå velat ha men har ingen stans att ha den:(
    Muffinsarna verkar supergoda måste testas så receptet sparas!!

    Svara

    1. livsnjutarna

      Vet inte riktigt om vi har plats för den heller men en sån skönhet måste bara följa med oss hem, vi får helt enkelt fixa en plats åt den! 😉
      Hoppas muffinsarna gillas den dag du bakar dem.

      Svara

Lämna ett svar till livsnjutarna Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.