Currysill
Currysill

En ruskigt god currysill.

En ny sillinläggning på vårt påskbord såg ljuset och den blev genast en stor favorit! En krämig och balanserad currysmak med syrlighet från äpple som fick snålvattnet att rinna på oss. Morotstärningarna gav en fin färgklick liksom ett gott tuggmotstånd. Den krämiga såsen påminde oss lite om remouladsås. Mumsfilibabba!

Vi kan mycket väl tänka oss att äta enbart såsen (utan sill förstås!) till kycklingburgare, panerad stekt fisk, kycklingschnitzel,  grillad kyckling … och helt klart kommer denna sill att göras igen!

Receptet hittade vi i tidningen ”Mitt Kök” (3/2013).

 

 

1 burk.

 

1 förpackning 5-minuters sill  (420 g, färdig inläggningssill)
1 burk (200 g) crème fraiche
2 msk majonnäs
3 1/2 tsk curry
1 litet äpple
1 morot
lite citronsaft

 

Häll av det mesta av spadet till sillen. Låt sillfiléerna rinna av på hushållspapper och skär dem sedan i sneda, fina bitar.

Blanda crème fraiche, majonnäs och curry. Smaka av med lite av sillspadet.

Skala moroten och tärna den smått. Skär äpplet (med skalet på) i små tärningar. Pressa över lite citronsaft.

Blanda allt och rör om och lägg upp i en glasburk med lock. Låt gärna stå ett dygn i kylen innan servering så att smakerna får samsas.

 

En ruskigt god currysill

Sill ska det va’ på påsk!

 

 

Currysill

Curry, sill, äpple och morot i denna mumsiga sillinläggning.

 

 

Påskbuffé

Hoppas ni njuter av påskhelgen, än är den inte över. Vi åt som som sagt vår påskbuffé på långfredagens kväll. Igår var vi helt lediga båda två och njöt av det soliga men dock iskalla vädret med en långpromenad runt Bohus fästning. Senare under kvällen blev det även en biltur där vi idkade närturism. Hittade en gammal kyrkoruin att inspektera. Här i Kungälv med omnejd finns mycket historia att berätta ute i naturen. Men idag har vi båda varit tillbaka på jobbet, en jobbdag med ett mycket lugnare tempo än tidigare i veckan. Påskhetsen är över för detta år.

Vad har ni mumsat på i påskhelgen?

 

Vi vill även passa på att tacka er alla besökare för denna månad slår vi återigen nytt besökarrekord! Det är så roligt att se att mer än 900 fler än förra månaden har kikat in här. Varmt välkomna alla nya ansikten och ett stort tack! Det är ni som gör bloggandet så roligt.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. Tina

    Vi åt oxå en sill med curry och äpple idag, men det var en färdigköpt dock. Men att göra egen är ju ännu godare och 5 minuters sill är så smidigt!!

    Svara

    1. livsnjutarna

      Ja, 5-minuters sill är tacksam att ha att göra med. Och visst är det så mycket godare att göra sin egen sillinläggning.

      Svara

    1. livsnjutarna

      Curry passar till väldigt mycket, det har du rätt i. Det får oss att tänka på ett kakrecept som vi sett som även det innehåller curry… vi är allt bra lite nyfikna på att prova den kakan.

      Va roligt att du tyckte om både dammsugarna och reportaget, tack!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.