Idag fick vi hem påsknumret av Kuriren (nr 5/2013) och gissa om vi var nyfikna och spända på att få se vår påskbuffé i tryck. Nervositeten släppte när vi fick se det första uppslaget … sen bläddrade vi raskt vidare till det andra uppslaget. Lyckan är total hos oss idag, vi fick fyra hela sidor till vår Matvrå denna gång. Vi kan inte låta bli att återigen känna ett lyckorus och en stolthet över möjligheten att få medverka ännu en gång med recept och bilder och tidningens redaktion har gjort ett väldans fint jobb vid redigeringen.
Så vi ger nu alla er som kikar in här en chans att få se vårt andra publicerade matreportage och dela vår matglädje!
Känns konstigt när det nu är påsk och vi kommer att fira den två gånger detta år! Men samtidigt är det inte fel att få äta hemlagad påskbuffé två gånger för då kan man ju göra två helt olika…
Och här följer länkarna till alla recept från ovanstående påskbuffé som vi dukade upp och fotograferade redan för över en månad sedan.
Petit-chouxer fyllda med gubbröra.
Lammstek med smak av vitlök och rosmarin.
Rödbetssallad med fetaost.
Ägghalvor med kaviarmajonnäs (majonnäs + Kalles kaviar) och räkor.
Påskiga dammsugare (recept nedan).
Påskiga dammsugare
ca. 10 stycken
Ingen påsk utan en liten sötsak efter maten. Dammsugare eller punschrullar är lätta att göra när man har alla ingredienser hemma. Våra dammsugare med en tydlig smak av choklad och punsch har fått många lovord av de som fått smaka på dem. Påsken till ära har de fått klä sig i gult.
200 g gul marsipan
75 g mörk choklad, minst 70%
Fyllning:
75 g smör, rumstempererat
125 g smulor av sockerkaka
3 msk socker
1 msk florsocker
2 tsk kakao
2 ½ msk punsch
Blanda alla ingredienser i fyllningen till en slät massa. Forma massan till en längd, ca. 2 cm tjock. Ställ kallt en stund så att den stelnar något.
Kavla ut marsipanen så lång som längden är och ca. 9 cm bred. Använd lite florsocker så att marsipanen inte fastnar på underlaget.
Lägg fyllningen ovanpå marsipanen och rulla ihop. Fäst kanten ev. med lite vatten. Skär sedan marsipanrullen i ca. 5 cm långa bitar.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa ändarna på dammsugaren i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper på svalt ställe.
Ta fram en stund innan servering så framträder alla smaker mycket mer.
Med siktet inställt på den söta mumsbiten.
Med detta lååånga inlägg vill vi önska alla våra underbara läsare
en riktigt GLAD PÅSK!!!
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Tina
Men åhh så roligt och stort grattis!!!! Vilket jättereportage och vad god all mat såg ut att vara!!
Glad påsk på er!!
livsnjutarna
Tack så jättemycket Tina!
Mårtenssons kök
Perfekt med den påskiga klädseln på rullarna:)
GLAD PÅSK på er
livsnjutarna
Jepp, dammsugare måste hålla sig till klädkoden ibland de med! 😉
Sara på Vardag.nu
Men gud vad kul! Grattis! Sådant är alltid spännande och såklart en kul bekräftelse 🙂 Hoppas ni haft en skön påsk!
livsnjutarna
Tack, javisst är det helt klart en trevlig bekräftelse på att det vi lilla vi gör, så gör vi bra. 🙂 Påsken har varit fin, god mat och lugnt mellan varven vi har jobbat. 😉