IMG_0173-Kopia.jpg
IMG_0173-Kopia.jpg

Chokladdrypande snabba scones.

Vi har knappt hunnit svälja sista tuggan av dessa chokladdrypande scones innan vi nu slänger oss på datorn för att sprida receptet ut i bloggosfären. Upptäcker att vi missat slicka bort lite choklad från mungipan och mellan fingrarna också…

Mumsiga och mättande och absolut något för alla chokladälskare är dessa scones och passar perfekt som lyxigt helgfika. Väljer ni att äta dem till frukost lovar vi att inte tjalla på er för vem kan motstå mörk choklad som mjuknat i ugnsvärmen? Överraskande nog smälte inte chokladen helt under gräddningen.

De här sconesen blir ett utmärkt alternativ till en vanlig bulle och lite mer åt det hälsosammare hållet vågar vi deklarera. Ett mellanting mellan bröd och bulle och med lite smör som smält ovanpå smakar det ljuvligt. Varken sött eller salt utan bara helt underbart gott!

Och bäst av allt, på max en halvtimme har du fixat hembakt att njuta av!

Receptet hittade vi i det senaste numret av den fantastiska tidningen ”Hembakat” (2/2013).

 

 

9 stycken.

 

Ugnstemperatur: 225°

 

8 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl (vi använde 4 dl vetemjöl + 4 dl mörkt lantbrödsmjöl)
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker (vi använde ljust muscovadosocker)
125 g smör, kallt
1 ägg, uppvispat
2 dl mjölk
100 g mörk choklad, 70%

 

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i små tärningar och nyp ihop till en grynig massa. Blanda ner det uppvispade ägget.

Häll i mjölken och knåda ihop degen. Hacka chokladen och tillsätt den.

IMG_0155 - Kopia

Klicka ut runda bullar på en bakpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen ca. 15 minuter tills chokladsconesen fått fin färg. Servera dem genast, goda är de med lite smör ovanpå.

 

IMG_0160 - Kopia

Lyxigt helgfika med varma scones fulla med mörk choklad.

 

Chokladscones

 

 

En solig lördag har vi haft, men med isande kalla vindar när vi tog en promenad via Bolaget för att sedan gå och handla lite för att till slut traska hemåt igen. En eftermiddagstupplur har vi också hunnit med, man får vara mån om sin lediga dag för imorgon är det jobbet som kallar igen. Som alltid blir det middag av det senare slaget, tupp i vin står på menyn…

 

 

Smarrig chokladstund!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Superlyxigt vågar vi påstå och blir det några scones över till följande dag och dagen därpå är det bara att halvera dem och köra dem i mikron på full effekt 15-20 sekunder så är de som nygräddade igen och smöret smälter ljuvligt på dem. En ny favorit hos oss!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.