Ruccolapesto
Ruccolapesto

En salig röra med matmässa, finbesök, internethaveri och ruccolapesto.

Nu är vi här igen efter några dagars ofrivillig frånvaro. Men vad göra när routern/modemet beslutar sig för att kola vippen så där lämpligt en söndagseftermiddag?!? Men nu är det ordnat och vi hoppas att den nya har många år framför sig i vår tjänst. Håll tummarna!

Trots internetdöden har vi haft händelserika dagar. Som ni vet tillbringade vi fredagen på matmässan ”Passion för mat”. Det var en mycket trevlig dag med mycket gott att smaka på. Man behöver ingen lunch för man går konstant och småäter både det ena och det andra. Och en och annan hutt med vin slank också ner. Alla mässbesökare är så glada, undrar om det beror på det lilla vinglaset som aldrig är helt tomt? Vi kan konstatera att det absolut är fredagar som man ska gå på mässan om man vill slippa ta till armbågarna för att ta sig fram. Tempot är mycket lugnare och man är inte lika vimsig i skallen efteråt.

Från en matmässa kommer vi aldrig tomhänta hem trots att vi blivit mer selektiva för varje år som går.

20130301_191159
Vi hittade: Black Garlic (fermenterad vitlök), små torkade och obehandlade fikon från Iran (smakade nästan som smörkola!), tryffelolja och vittryffelpasta från Croatian Delights, den obligatoriska ekologiska olivoljan från Frantoi Cutrera samt en olivoljekanna från Olivolja etc och sist men inte minst en lokalproducerad honung med kakao från Tjörn.

Under dagarna fyra (lördag-tisdag) har vi haft rejält familjemys hemma hos oss. Fruns två systrar och mamma flög från Finland för att besöka oss. Det har varit intensiva dagar där vi har hunnit visa dem mycket här i vår närhet. Och vädret visade sig verkligen från sin bästa sida, sol och flera plusgrader för det mesta. En halvdag på Marstrand, shopping på bl.a. Tårtdecor och ett besök i Göteborg. Men det de kommer att minnas allra mest misstänker vi är skaldjursbuffén vi ordnade. Och med tre tokiga systrar i ett och samma sovrum kan det inte bli annat än skratt så att tårarna rinner…

 

Skaldjursbuffé

Färska räkor, havskräftor, krabba och kungskrabbsklor bjöd vi på. 

 

 

Men om ni orkat läsa ända hit så ska ni självklart få belöning i form av ett litet men naggande gott recept. Kanske något för helgen som är på kommande?

För en tid sedan gjorde vi egen pesto men inte den vanliga utan en gjord på ruccola. Inspirationen fick vi härifrån. Och när vi inte hade pinjenötter hemma tog vi solroskärnor istället. Det gick inte av för hackor! Ett tips till er som är nötallergiker eller annars tycker att pinjenötter är för dyra.

 

1 påse ruccola (65 g)
1 dl solroskärnor
1 dl riven parmesanost
2 dl olivolja
1 msk flingsalt

 

Lägg allt i matberedaren och mixa till en jämn konsistens. Förvara i en ren glasburk i kylskåp. Servera med lyxpasta och lyckan är gjord!

 

Ruccolapesto

Grönt är skönt!

 

 

IMG_5398 - Kopia

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. syster yster

    Tack för det nötfria receptet. Idag har jag verkligen saknat våran privat kock.. mmm så gott vi fick äta.. Det sägs ju att ett skratt förlänger livet och som vi skrattat… Peace and love kära syster <3

    Svara

  2. Lena

    Låter som ni haft några kanondagar !
    Och den där peston måste jag prova.

    Trevlig helg / Lena från make a head food

    Svara

    1. livsnjutarna

      Kanondagar var det verkligen men något intensiva 😉
      Peston är absolut värd att prova, väldigt smakrik!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.