Kycklingburgare
Kycklingburgare

Hemmagjord kycklingburgare, en smakbomb, inte en E-bomb!

Den utlovade kycklingburgaren inför helgen kommer här och nu på februari månads sista dag. Håll till godo!

Kyckling är gott, lätt, magert och mumsigt. Hur många gånger har du inte valt en kycklingburgare istället för en ”vanlig” burgare för att vara lite nyttigare? Men hur nyttigt är det då kycklingburgaren innehåller mer E-nummer än kyckling hos de ledande smabbmatskedjorna?

 

IMG_5642 - Kopia

 

Den bästa, enklaste och framförallt smakrikaste lösningen är att göra dina egna! Du behöver få ingredienser, slipper E-nummer, och burgaren blir så mycket godare! Och som pricken över i:et är hembakta hamburgerbröd som du hittar här om du missade dem tidigare i veckan. Bara att skära upp och värma på dem lite i ugnen innan servering.

 

4 portioner

 

500 g kycklingfärs

1 ägg

1 tsk (honungs) dijonsenap

1 tsk curry

1 tsk salt

nymald svartpeppar

 

Förslag på tillbehör:

sallad av valfri sort
honungsdijonsenap
curry- och vitlöksdressing
skivor av knaperstekt bacon
klyftpotatis

 

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Forma till 4 biffar, ca 140 g/biff.

Stek i smör i en stekpanna, 3 minuter/sida.

 

IMG_5644 - Kopia

Vi valde att servera klyftpotatis till och hade gjort en egen vitlöks-currydressing (turkisk yoghurt, majonnäs, pressad vitlök, lite salt och curry efter tycke och smak) som blev riktigt lyckad. Ett tunt lager med honungsdijon på bottenbrödet toppat med säsongsmix av sallad och på med kycklingfärsbiffen, lite strängar av knaperstekt bacon och dressingen. Och så locket då…

 

 

 

IMG_5649 - Kopia

 

Hemmagjord kycklingburgare

En riktig helgfrestelse, hemmagjorda kycklingburgare med hembakt hamburgerbröd

 

Nu har vi fredag helt plötsligt! Var inte oroliga för vi vet nog att det egentligen är torsdag. Som vi har putsat och fejat, inför det eminenta Finlandsfrämmandet som landar på Landvetter på lördagsmorgonen, för sånt har vi minsann inte tid med imorgon. Matmässan ”Passion för mat” drar igång och vi ska strosa runt där så länge vi orkar tills magarna står i fyrkant av allt provsmakande och man känner sig lite lätt lullig efter alla dryckesprovningar. En härlig dag att se fram emot med andra ord! Och vi misstänker att vi inte kommer att vara ensamma…

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Mårtenssons kök

  Ser ju hur proffsiga ut som helst gör dom, Håkan gillar den där currysmaken väldigt.
  Hoppas ni har en bra dag på mässan, misstänker att det gäller att ha de vässade armbågarna med sej.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Proffsiga eller inte, så mycket godare än de man köper! 😉
   Matmässan en fredag var inte så farligt vad gäller trängseln. Tidigare har vi varit endast lördagar där men härefter kommer vi att lyxa till det med semesterdag och gå på fredagarna.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.