Vegetarisk pastasås
Vegetarisk pastasås

En vegetarisk pastasås mitt i veckan.

Att tillaga en vegetarisk maträtt behöver inte vara svårare än att samla alla dina favoritgrönsaker i en traktörpanna. Låta dem puttra ihop tillsammans med krossade tomater och lite kryddor och kort därefter är det klart. Den här pastasåsen har trots sin enkelhet kraften att förflytta oss till Medelhavsländerna vid första tuggan. Har vi bestämt oss att äta vegetariskt och inspirationen tryter tar vi ofta till denna rätt.

 

IMG_5241 - Kopia

Mmmm, alla dessa goda grönsaker…

 

Gör klart pastasåsen först av allt så kan den stå och puttra till sig lite under tiden du kokar pastan. Ta några tag med rivjärnet över en bit parmesan vid serveringsdags så blir det extra lyxigt.

Ska vi vara riktigt nitiska så blev såsen inte helt vegetarisk i och med att vi använde kycklingbuljong men det går minst lika bra att byta ut den mot grönsaksbuljong.

Och visst kommer ni ihåg att tvätta grönsakerna innan ni börjar fara med kniven över dem?!

 

 

4 portioner.

 

1 zucchini
1 aubergine
1 rödlök
ca. 250 g champinjoner
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 Fond du chef kyckling / grönsak
färska finhackade basilikablad (djupfryst går också bra)
salt, svartpeppar
olivolja till stekning

 

Skär zucchinin och auberginen först i skivor och sedan i breda strimlor. Skala och skär rödlöken i halva ringar. Putsa champinjonerna och skiva dem. Paprikan skärs i stora tärningar.

Fräs alla grönsaker i en stekpanna med höga kanter i rejält med olivolja tills grönsakerna börjar mjukna. Häll över de krossade tomaterna och rör ner tomatpurén och kycklingbuljongtärningen samt pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt basilikabladen och krydda med salt och svartpeppar. Låt puttra ihop en stund och smaka sedan av och krydda mer om det behövs. Ringla över lite olivolja av god kvalitet  för att förhöja smaken ytterligare.

Servera till nykokt pasta och med riven parmesanost på toppen om så önskas.

 

IMG_5243 - Kopia

 

Efter en timme i gymmet skriker det i våra tarmar så nu får det bli en senare middag, igen en gång! Hur är det med er, lyckas ni alltid äta middag samma tid varje dag? Och vad är klockan när ni sätter er ner och njuter av kvällsmaten? Hos oss rusar klockan alltid iväg så att middagen för det mesta äts efter halv åtta, ibland senare och ibland tidigare. Att sätta oss vid färdigdukat middagsbord senast halv sju verkar vara stört omöjligt även om det är en god föresats vi har… Några bra tips ni har för att hjälpa oss på traven?

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.