Chokladig avokadosmoothie
Chokladig avokadosmoothie

En chokladig avokado- och kardemummasmoothie.

I detta glas gömmer sig en väldigt krämig och mättande smoothie med smak av choklad och kardemumma. Den har minimalt med sötma, alldeles lagom faktiskt och känslan när man skedvis smaskar den är som att äta en hälsosammare variant av chokladmousse. Tror ni oss då när vi tillägger att i denna fluffiga smoothie gömmer sig en avokado samt en frusen banan?!?

Kan detta vara gott undrar ni säkert nu. Javisst, annars skulle vi inte servera er den här och nu. Inspirationen hämtade vi hos Amy men vi gjorde om i receptet efter eget tycke och smak. Ni kanske snart har lärt er att banan och kardemumma går hand i hand här i vårt kök. Släng in bananen i frysen ca. en timme och sen är det bara att mixa ihop alla ingredienser.

 

IMG_5366 - Kopia

 

Denna chokladiga avokado- och kardemummasmoothie med naturell yoghurt som bas fick bli vårt mellanmål denna fredag. Lite fredagsmys så vi orkar tills det att middagen står på bordet. Eller mixa ihop smoothien till någon av helgens frukostar för att lyxa till det lite extra.

Och kom ihåg, den här smoothien är hälsan själv som kan ge en välbehövlig vitaminkick! Och eftersom denna vecka varit väldigt turbulent och känslomässigt tuff med tråkiga nyheter för oss kände vi att detta är precis vad vi behövde.

 

Till 2 stora glas behövs:

 

1 mogen avokado
1 frusen banan
5 dl naturell yoghurt (vi använde Valios laktosfria, 3%)
1 1/2 msk kakao
1 tsk flytande honung
3/4 tsk vaniljpulver
ca. 1 krm hela kardemummakärnor

 

Mortla kardemummakärnorna lätt. Blanda alla ingredienser i en blender eller kör med stavmixer tills allt blandats väl. Häll upp i glas och pudra över lite kakao.

 

IMG_5361 - Kopia


Med denna smoothie önskar vi alla en mysig fredagskväll och som alltid…

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.