Semlor
Semlor

Fettisdagen den kära.

Hipp hurra för årets Fettisdag! Tror oss veta att i var och varannan stuga har det nog förtärts en eller två semlor /fastlagsbullar idag, har vi kanske rätt? Har ni bakat själva eller har ni köpt med er hem? Vi är inte sämre, till kvällsfikat lovas det gott! Tänk att vi kunnat hålla oss ända tills sena kvällen med att sätta tänderna i våra hembakta ”temlor”. Starkt gjort, inte sant?

Alla har vi vår personliga uppfattning om hur fettisdagsbullen ska smaka. Några vill ha pärlsocker på, andra vill ha den med mandelmassa,  i Svenskfinland är det väldigt vanligt att ha i sylt. Några äter locket först, andra sparar det till sist och visst hör det till att få grädde på nästippen. Hur vill ni ha er semla / fastlagsbulle?

 

IMG_5341 - Kopia
Så här vill vi ha den; en kardemummabulle fylld med mandelmassa, vispad grädde och pudrad med florsocker.

IMG_5318 - Kopia

Och vi äter locket först och sedan resten av bullen.

2013-02-12 15.10.24 - Kopia

Enligt våra traditioner brukar vi också äta ärtsoppa (klicka här för receptet) på Fettisdagen men vi ligger lite efter i tidsschemat i år. Eller det blev helt enkelt ändrade planer i hushållet. Frun slapp sin andra jobbkväll och är därmed hemma och det är hon väldigt glad för. Men ärtsoppan är inplanerad till imorgon och så får det bli. Vi kan äta en fettisdagsbulle då också! 😉

IMG_9245

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Tack Amy! Frun blev själv väldigt nöjd med slutresultatet och efter stunden i den lilla fotostudiolådan för dagen 🙂

   Svara

 1. Faster

  Hej.
  Så nu är det bara ”feitisdagsbraso” som fattas. Var tänder ni den och har ni samlat ris länge? Ha en bra dag!

  Svara

 2. Tove

  Så fina bullar ni gjort, de ser perfekt fluffiga ut! Jag är lite emot trenden att ha sylt i bullarna (tycker det är fuskigt) så hemma gör jag bara med mandelmassa i och barnen får inte ens veta att man kan ha sylt. 🙂 Fast på dagis är det förstås sylt i, så hoppas de inte börjar fråga efter det här hemma också…

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack Tove! Förr hade vi också sylt i bullarna, mest för att vi inte trodde att vi tyckte särskilt bra om mandelmassa. Men numera är det bara mandelmassa som gäller hos oss. 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.