Päronyoghurt med ingefärshonung
Päronyoghurt med ingefärshonung

Päronyoghurt med ingefärshonung – ett nyttigt frukosttips.

Imorse lyxade vi till vår helgfrukost med att göra denna fräscha och friska päronyoghurt med ingefärshonung att ringla över. Enkelt, snabbt och gott och ändå ”det lilla extra”. Eller varför inte äta det som mellanmål eller efter ett hårt träningspass… inte helt fel som efterrätt heller misstänker vi.

Vi valde att använda matyoghurt som är lite tjockare och krämigare i konsistensen än vanlig naturell yoghurt, men hur ni gör får ni själva avgöra.

Denna päronyoghurt är helt fri från onödigt socker för sötman kommer från päronrivet och honungen som är betydligt nyttigare än vitt raffinerat strösocker. Värsta hälsoboosten för en morgontrött kropp! För att inte glömma ingefärans hälsoeffekter; bland annat sägs den innehålla mycket antioxidanter som är bra för immunförsvaret och den kan reglera blodsockret samt motverka illamående i samband med åksjuka. (Källa: Dietguiden)

IMG_5224 - Kopia

ICA kör just nu en väldigt hård kampanj för att få svenska folket att äta mer frukt och grönt under parollen ”Ta ett grönt år”. Vi känner att vi är med i tiden när även vi försöker få in fler vegetariska rätter i vår matplanering. I ICA:s senaste broschyr ”Gott & Grönt från morgon till kväll” hittade vi detta recept. Och visst är det ändå lite häftigt när ICA-Stig får dyka upp avklädd som på en gammal skolplansch med information om i vilka frukter och grönsaker vi hittar alla nyttigheter?!?

 

 

2-3 portioner.

 

1/2 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 fast päron
4 dl naturell yoghurt (vi använde matyoghurt)

 

Skala och riv ingefäran. Blanda den med den flytande honungen.

Skala, kärna ur och riv päronet grovt på rivjärn. Blanda med yoghurten.

Lägg upp päronyoghurten i serveringsskålar och ringla över ingefärshonungen.

 

IMG_5199 - Kopia

 

IMG_5201 - Kopia

 

På matfronten är det mycket nu som väntar på att få bloggas om. Ibland känns det som att vi borde skriva flera inlägg om dagen men där får vi vackert försöka hejda oss. Lagom är bäst! 😉

 

2013-02-02 16.30.59 - Kopia

Idag blev det lördagsgodis för vår del, en Skagen-smörgåstårta i miniformat – perfekt för ett tvåpersoners hushåll. Och visst är den röda brickan fin, ett av dagens fynd på Second Hand här i Kungälv.

 

IMG_5223 - Kopia

Som bäst står vår Römertopf i ugnen, det är premiär idag för vår lergryta!!! En katalansk kycklinggryta ska det bli och vi hoppas den blir god. Dyker den upp här senare på bloggen vet ni att den blev lyckad! 😉

Men visst hade Annepauline rätt i sin gissning om att det var ungersk gulaschsoppa som puttrade på spisen härom kvällen. Våra matgäster Zsolt och Andrea, med ungerskt ursprung, blev serverade denna soppa igår till middag och betyget blev mycket väl godkänt. Pheeew! I gengäld fick vi smaka på en mumsig ungersk chokladtårta som Andrea hade bakat. Mer om detta kan ni läsa imorgon på en blogg nära dig.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Smarrigt värre om du frågar oss. 😉 Vi försöker verkligen vårt bästa nu att äta mer frukt och grönt och hittills känner vi oss väldigt nöjda med våra prestationer 😉

   Svara

 1. syster yster

  allt ser ju så gott ut 🙂 den där skagen smörgåstårtan ser ut som nånting som vi gärna blir bjudna på när vi kommer och hälsar på 🙂 🙂

  Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.