IMG_4849-Kopia.jpg
IMG_4849-Kopia.jpg

Ädelostfyllt potatisflarn.

Har ni kokt potatis över som ingen vill äta serverar vi er här ett tips på vad ni kan göra av den. En blandning mellan paj och pizza är detta flarn av smördeg som är fyllt med kokt potatis och ädelost. Det går väldigt snabbt att slänga ihop med en rulle färdig smördeg i kylen.

Ett tillbehör eller ensamstående rätt som passar lika bra till fredagsmyset som till en finare middag. Potatisen gör flarnet saftigt medan ädelosten ger det karaktär och ryggrad. Och den aptitretande frasigheten levereras av smördegen.

 

Ugnstemperatur: 180°

Blir 4-5 portioner.

 

1 färdig rulle kyld smördeg, 250 g
4 dl tärnad kokt potatis

2 vitlöksklyftor
1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar

3 dl riven ädelost

 

Garnering:
färska timjankvistar

 

Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Vik in kanterna runtom så att en liten upphöjd kant bildas. Nagga med en gaffel i mitten (botten) där fyllningen ska vara.

IMG_4837 - Kopia

IMG_4839 - Kopia

 

 

 

 

 

 

 

 

Blanda crème fraiche med pressad vitlök, salt (var försiktig då ädelosten i sig är väldigt salt!) och nymalen svartpeppar. Rör samman blandningen med den tärnade potatisen.

Fyll smördegsbottnen med potatisröran och strö över ädelosten.

Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills flarnet fått fin färg. Dekorera med timjankvistar och servera.

IMG_4843 - Kopia

Till detta ädelost- och potatisflarn passar det bra att servera t.ex. hel ugnsstekt fläskfilé eller en grillad köttbit eller varför inte blanda en god sallad att äta  till.

 

IMG_4850 - Kopia

 

 

IMG_4849 - Kopia

 

Japp, vi är nu tillbaka i jobbsvängarna. Imorse möttes vi av regn och rusk på väg till jobbet medan solen strålade på hemvägen. Tänk att all snö är borta nu igen en gång. Mörkt och trist ute är det. Med det är då som det är extra mysigt att titta in här i vårt virtuella kök och hitta fina och uppmuntrande kommentarer från er läsare. Vi vet att fler och fler kikat in här och vi är så glada för det. Fler gilla-tryckningar har även dykt upp på Facebook och det gillas av oss ska ni veta!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. annepauline

    Mmmm, ännu mera godis!
    Igår fick jag Kuriren! Äntligen! Oj, vilket fint matreportage ni har i tidningen. Sååå himla trevligt och så fina bilder.

    Svara

    1. livsnjutarna

      Tack snälla Annepauline för de fina orden, det glädjer oss att du tyckte om vårt matreportage. Det var absolut inte sista gången du hittar oss där! 😉
      Japp, detta är riktigt fredagsgodis! 🙂 Kram på dig!

      Svara

    1. livsnjutarna

      Detta är ett mycket bra och lite lyxigare alternativ än till att göra en pytt av potatisen som blivit över. Vi gillar också ädelost! 🙂

      Svara

  2. Lena

    Vilket kanontips att ta tillvara på potatis! tack det måste snarast provas ( för koka lite mer potatis så jag får potatis över!)
    Trevlig helg
    Lena från make a head food

    Svara

    1. livsnjutarna

      Tack Lena, hoppas det smakar! 🙂
      Ibland behöver man små tips vad man kan göra av rester så att man kan hitta på nåt nytt emellanåt.
      Det samma till dig, kram! 🙂

      Svara

Lämna ett svar till Amy's piece of cake Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.