IMG_4756-Kopia.jpg
IMG_4756-Kopia.jpg

Marinerad bönsallad med cocktailkapris och en titt på vårt bidrag till Matvrån.

 

frukostefterrättSicken härligt lat måndag vi har haft. Sovmorgon, härlig frukoststund och det lyxigaste av allt hittills idag måste nog vara efterrätten efter frukosten. Ja, se gårkvällens middag blev rätt sen så vi hoppade den chokladiga sötsaken och gjorde lite extra måndagsmys idag istället. Vem har sagt att man inte kan äta dessert efter frukosten? Så här såg det ut när vi förberedde, kan ni gissa vad det är? Annars får ni vänta någon dag på avslöjandet och receptet, men slukande gott kan vi intyga att det var!

 

IMG_5147 - Kopia

Äntligen damp Kuriren ner i vår postlåda idag. Lyckan var total och med vördnad bläddrade vi sida för sida för att finna det vi sökte.

Vilken härlig känsla det är att få se sina egna ord och bilder tryckt i en tidning och få kallas nya medarbetare! För att förtydliga så är det inte bara vår Matvrå utan vi gästspelar med jämna mellanrum, men gott det!

Så här har vi nu fotograferat tidningssidorna så att även ni som inte har möjligthet att hålla ett exemplar av tidningen i er hand kan få kika på vårt bidrag till Matvrån.

 

IMG_5143 - Kopia

 

IMG_5146 - Kopia

 

Enkel och god vardagsmat med förslag på en varierad veckomeny med en mumsig dessert som avslutning. Alla recept finns redan här på vår blogg men för att göra det riktigt lätt för er (vi är så snälla idag) så länkar vi direkt till dem här och nu om ni missat dem tidigare.

MåndagKorv Stroganoff, vild- eller fullkornsris

TisdagTonfisksås med fetaost, pasta

Onsdag Lindströms gryta, potatismos, kokt brysselkål

TorsdagKycklinggryta med bacon och broccoli, basmati- eller jasminris

FredagTortillapizza med lyxig fyllning

Dessert Pätkisfluff med päronkompott

 

Men nu till något annat så enkelt och gott, nämligen en goding från Zetas hemsida. En bönsallad med godsaker såsom oliver, cocktailkapris och marinerade kronärtskockor. Dessa bönor får dessutom lite sting från citron och därför rekommenderar vi er att äta den tillsammans med en god köttbit, fisk av något slag eller en råkorv såsom salsiccia.

De inlagda produkterna och även bönorna som vi använde var Zetas egna och håller hög kvalité. Och det är så vi tycker, vi får inga pengar för att skriva detta.

 

4 portioner.

 

1 förpackning (380 g) blandade bönorIMG_4753 - Kopia
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
4-5 msk god olivolja
1 citron, finrivet skal och saft
1/2 burk (hel burk 290 g med marinad) marinerade kronärtskockor
8-10 urkärnade svarta oliver
1/2 burk (hel burk 300 g med spad) cocktailkapris
1 kruka persilja, finhackad
250 g cocktailtomater, halverade
salt, peppar

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå minst 10 minuter före servering.

 

IMG_4755 - Kopia

 

IMG_4756 - Kopia

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. Madeleine

    Vad kul att ni får vara med i Kuriren! Jag tror ni ”spajsar upp” hela Svenskfinland med era smarriga recept. 🙂

    Svara

    1. livsnjutarna

      Det var väldigt fint och snällt sagt Made! 🙂 Om det är som du säger gör det oss väldigt glada! 🙂 Kram på dig!

      Svara

  2. Lena

    Grattis. Visst är det riktigt kul att få något i papperstryck i bland!
    Otroligt god sallad också, gör en ungefär som så men minus bönorna.
    Ha en skön kväll. / Lena från make a head food

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.