IMG_5065-Kopia.jpg
IMG_5065-Kopia.jpg

Hot Earl Galliano på stora Publiceringsdagen.

Idag är en stor dag för oss och vi tillåter oss att fira storslaget!  Japp, en värmande drink mitt i veckan för det är vi värda!

IMG_5067 - Kopia

Den finlandssvenska familjetidningen ”Kuriren” har utkommit med årets första nummer i Finland denna dag och vår egen Matvrå finns med där vi tipsar om enkel och god vardagsmat! Vi har själva inte sett tidningen ännu för det tar ju alltid någon extra dag på posten mellan länderna. Men vi vet ändå hur vårt bidrag artade sig för den snälla redaktionen skickade pdf-filer åt oss att tjuvkika på igår. Det är inte att vi känner oss lite stolta, nåja ska vi vara helt ärliga känner vi oss stolta så att tröjorna nästan spricker när vi rätar på ryggarna.

Det är inte varje dag man tillägnas tre hela sidor i en tidning! Och det är inte sista gången vi är med. 😉 För två små människor på denna stora jord känns detta nästan överväldigande! Glädjeskutt utövas denna dag av oss. Kurirens redaktion har till och med varit så snälla att de på sin hemsida lagt in två av våra recept (de två översta) att beskåda och där finns också vår bloggadress. Vi lovar att fotografera Matvrån så fort vi själva har tidningen i handen för att lägga upp den här på bloggen. Håll utkik om ni känner er nyfikna!

Men är det några nya besökare som trillar in här på vår blogg framöver så säger vi hej på er och varmt välkomna till vår mat- och bakresa, lediga platser finns på vårt tåg. Det är bara att hänga på!

Men så till Hot Earl Galliano-drinken som är komponerad helt efter våra egna huvuden dagen till ära. Med vinterkylan utanför kan det vara mysigt och extra gott med något värmande i glasen. Frugan är ingen kaffedrickare men däremot en stor konsument av té. Denna idé dök upp när vi satt på The Dubliner (pub i Göteborg) i lördags eftermiddag och Neta fick dricka påsté eftersom de inte hade varm choklad på repertoaren så att en rykande lumumba var möjlig att få. Lite surt men…

IMG_5063 - Kopia

 

Galliano är en örtlikör som visade sig passa ypperligt ihop med bergamottsmaken i vårt Earl Grey Premium-té som vi låtit dra längre än vanligt. Smaksatt med lite muscovadosocker och toppat med löst vispad grädde och en nypa vaniljpulver. Så egentligen är detta en tévariant av Irish Coffee som vi själva gav namnet Hot Earl Galliano. Varsego, här kommer receptet!

 

Till 1 glas (som rymmer ca. 2 dl) behövs:

3 cl Galliano
1 tsk ljust muscovadosocker
starkt Earl Grey-té

 

Garnering:
lösvispad grädde
vaniljpulver

 

Koka upp vatten och gör i ordning lösviktsté i en tekula och låt dra 6 minuter. Mät upp Galliano i ett värmetåligt glas och tillsätt muscovadosockret. Rör om så att sockret löses upp.

Vispa grädden löst.

Låt en sked stå i glaset för att avleda värmen så minimeras riskerna att glaset spricker. Fyll upp med det färdiga téet till ca. 1 cm från kanten. Rör om igen så att allt blandas och det sista sockret löses upp.

Låt vispgrädden lägga sig som ett lock på och dofta över lite vaniljpulver.

 

IMG_5065 - Kopia

Skål för oss och…

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 1. Caysa

  Grattis!!
  Jag har redan en tid följt med er skojiga och goda blog – ni förtjänar verkligen att bli uppmärksammade. Kuriren gjorde helt rätt :).
  Fast jag är finlandssvensk så får jag inte Kuriren – kanske borde man börja prenumerera igen?
  Fortsätt med roliga ideer, som denna Hot Earl Galliano-drink. Skål!!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack för de fina orden Caysa! Vad roligt att du följer vår blogg,det värmer i hjärtat! Det känns bra att få medverka i Kuriren och den tidningen är viktig för oss finlandssvenskar. Den gör att våra egna band till Svenskfinland förstärks speciellt när vi nu bor i Sverige.

   Och du ska veta att motivationen och inspirationen som kommentarer som din ovan föder hos oss väldigt ofta genererar i roliga ideer och infall! Skål på dig! 🙂

   Svara

  1. livsnjutarna

   Tack Lena! Det är inte bara vår Matvrå utan vi kommer att gästspela i den emellanåt. Men vi kan nog samsas om utrymmet… och det känns lika kul för det! 🙂

   Svara

 2. annepauline

  Men så häftigt! Jag prenumererar på Kuriren sedan flera år, nu kommer jag alltså att få läsa om er i kommande nummer. Det ser jag fram emot. Så kul!
  Jag bor ju i Sverige så jag får väl också vänta någon extra dag på tidningen.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Va roligt att du prenumererar på Kuriren, då ses vi även i tidningen! 😉 Den som väntar på något gott…

   Svara

 3. Mårtenssons kök

  GRATTIS, klart att ni ska känna er stolta, så roligt för er!
  Och naturligtvis ska det firas, drinken låter riktigt god. Galliano för oss tillbaka till 90-talet och alla shots som intogs då… ojojoj:)

  Kramar

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tackar för de gratulationerna! 🙂 Alla tillfällen att fira måste helt klart tas annars riskerar livet bli trist och tråkigt. Kram på er!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.