Matbloggåret 2012
Matbloggåret 2012

Bloggåret 2012 – mumsigheter vi minns!

Välkommen år 2013, ett nytt år med nya möjligheter står för vår dörr. Vem vet vilka smarrigheter vi ska till att laga under kommande 365 dagar. Vi ser med spänning fram emot detta nya matår. Har ni några tips på gudomliga godsaker som vi bara inte får missa får ni gärna lämna ett tips, annars lovar vi fortsätta inspirera er på bästa sätt.

Men nu tänker vi ge er en liten tillbakablick över det gamla året, låta er minnas några av våra höjdpunkter tillsammans med oss. För det är helt fantastiskt att kunna bläddra i vårt arkiv och se hur mycket gott som vi mumsat i oss. Ni glömmer väl inte att även ni kan plöja runt där bland alla publicerade inlägg?

Det var inte det lättaste att välja ut det lilla extra från varje månad men här kommer de – tadaaaaaa….

 

I januari bakades det Tigermuffins med klös i flera omgångar för att få den rätta proportionen mellan citron- och lakritssmaken.

IMG_6910

 

 

Knäckebrödet blev vår favorit i februari.

IMG_9349 - Kopia

 

 

I mars njöt vi av gudomlig Stifado.

IMG_0142

 

 

Muminkalas som utmynnade till en hel fikabuffé var på programmet i april.

IMG_0777 - Kopia förbild kopiera

 

I maj bakades det på beställning till Alice’s dop och så åt vi lingonglaserad grillad högrev och glödbakad sötpotatis med fetaoströra.

IMG_1342 - Kopia

IMG_1577

 

 

 

 

 

 

Philadelphiabullar är vårt mest sedda blogginlägg hittills från juni månad (då även vår blogg fyllde 1 år) och det var också nu som den första tårtbeställningen levererades, en lärarexamenstårta.

IMG_2474

IMG_1969

 

 

 

 

 

 

En riktig klassiker kom upp på tapeten i juli – laxfoliepaket.

IMG_2018

 

 

I augusti bakades det sötpotatisbröd till picknicken i fårhagen.

IMG_3111

 

En georgisk lammgryta med vindruvor tillagades i september.

IMG_3424

 

 

Vi serverade pubmat hemmavid i oktober; fish ’n chips och den multifunktionella currysåsen blev en favorit.

IMG_3543 - Kopia

IMG_3325 - Kopia

 

 

 

 

 

 

 

 

I november åkte det gamla köket ut och in kom det nya lantligt inspirerade köket och så komponerade vi en mandeltorsk på rökta mandlar. 

IMG_4148 - Kopia

IMG_4187 - Kopia

 

 

 

 

 

 

Och så kom december med alla julbestyr och vi dukade upp en julig fikabuffé och ett dignande julbord på självaste julafton.

IMG_4566 - KopiaIMG_4711 - Kopia

 

 

 

 

 

 

Så nej, det blir inget nytt recept denna gång, vi tror att ni har nog med bestyr att kolla igenom alla ovanstående länkar. Det blev inget avancerat i matväg för vår del idag heller. Någon som inte ätit hämtmat idag? Här blev det varsin kebabrulle för går man och lägger sig vid 5-tiden på morgonen orkar man nog inte stå och kocka särskilt mycket när man väl kravlat sig upp ur sänghalmen. Men en trevlig nyårsafton hade vi med god mat, gott i glasen och sällskapsspel till tidig morgon. Rapport och recept utlovas framöver.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

    1. livsnjutarna

      Javisst är det fantastiskt att sammanställa och se hur mycket gott man ätit under ett år och då var detta bara en mumsbit 😉 Det samma till dig Amy!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.