Julig fikabuffé
Julig fikabuffé

En julig helg med Liseberg och fikabuffé och så vår julsnaps på det.

Hej hopp våra vänner. Här kommer en helgrapport och det är ännu bara lördagseftermiddag. Men se vi jobbar båda två imorgon så för vår del är helgfirandet snart slut. Men det gör ingenting för den har varit alldeles, alldeles underbar. Så vi tänkte med några bilder visa hur härligt vi kan ha det! 🙂

Igår var det perfekt väder för en kväll på juliga Liseberg. Med sina fem miljoner juleljus är det en helt magisk känsla att strosa runt på området och lyssna till julmusik och se alla glada människor i alla olika åldrar. Vi tänker på en amerikansk julefilm varje gång vi är där. Det är sååå mysigt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Till middag fick det bli viltkebab.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trots att det fanns ställen att värma sina frusna fingrar på satt det även fint med lite hett glühwein. Men damen kan konstatera att -8° grader på Liseberg klarar man av om man klär sig som man gjorde för att klara -20° uppe i Norrland. 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Upp i Lisebergshjulet 60 meter över marken var lite läskigt när det hade börjat blåsa rejält och allt gungade lite väl mycket. Belöningen blev en belgisk våffla med choklad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var det kan man säga, en officiell invigning av vårt nya fantastiska kök. Lägenheten var fylld av fina vänner som kom och tog del av vår hembakta fikabuffé som var väldigt julig. Här fanns lite smått och gott att välja bland;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men sen ska vi väl ändå ge er något annat än allt detta bildgodis. Vad sägs om att få ta del av receptet till vår goda julsnaps. Vi satte den  på självaste luciakvällen men ännu hinner ni också ifall andan faller på. Det räcker gott och väl att den står och drar ca. en vecka.

3 1/2 dl okryddad sprit
5 kryddnejlikor
5-6 hela fänkålsfrön
1 bit färsk ingefära
1 liten kanelstång
2 strimlor av apelsinskal

 

Lägg ner alla kryddor i en flaska och fyll upp med spriten. Skaka om då och då och låt dra 1-2 veckor. Sila snapsen och häll upp den i en fin flaska. Kyl väl innan julafton!

 

 

 

Fortsatt smarrig helg!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Liseberg i julskrud är som en sagovärld, och känslan när man går där är helt fantastisk.
   Trevlig tredje advent till dig också!

   Svara

 1. Mårtenssons kök

  Någon gång ska vi också ta oss till Lisebergs julmarknad, det ser alltid så härligt ut. Bonus också när det är snö och kallt, det känns så mycket mer rätt då. Vi har ju lite närmare till Köpenhamn så Tivolis julmarknad har vi besökt några gånger, härligt.

  Hoppas kvällen är fin.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Välkommen till Liseberg och så kan ni ta en sväng förbi oss också. 🙂
   Vi skulle gärna besöka nån tysk julmarknad eller varför inte Prag som vi hört så mycket gott om. Kanske blir det nästa år?

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.