Vi blev så inspirerade av vårt pepparkaksbak så vi skyndade genast vidare till nästa recept som smakar som pepparkakor men som är en tryffel. Alltså pepparkakstryffel! Detta är en riktigt krämig julkaramell, ingen tvekan om den saken! Och den är lätt beroendeframkallande och lagom söt för vår smak. Allra bäst smakar den om den fått stå framme i rumsvärmen en stund innan förtäring.
Så vi önskar pepparkakstryffel till alla fina människor och glöm inte att njuta ordentligt!
Ca. 20 st
250 g mörk choklad, minst 70%
1 dl grädde
1/2 tsk pepparkakskryddor
1 tsk honung
1 tsk smör, rumsvarmt
1/2 – 1 dl kakao
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Är det för stora bitar av chokladen är det svårare att få den att smälta.
Koka upp grädde, pepparkakskryddor och honung. Häll den varma blandningen över chokladen. Rör ner smöret och rör allt till en jämn smet.
Häll upp smeten i en folieform, ca. 14 x 20 cm, och låt svalna. Ställ formen i kylen över natten.
Ta fram den stelnade tryffeln och lossa den ur formen. Skär i kuber, ca. 1 x 1 cm.
Sikta kakao över en tallrik och vänd bitarna i kakaon.
Förvara tryfflarna i en lufttät burk med smörpapper mellan lagren. Förvara kallt.
(Receptet är hämtat ur tidningen ”Hembakat” 3/2010.)
Smarrig tryffelstund!
~Neta & Peppe~
Amy's piece of cake
Så sugen jag blir av att kika in här! Pepparkakskrydda är verkligen så gott och i tryffel kan jag gissa att det blir ljuvligt gott…!
livsnjutarna
Ja vi försöker göra det lite extra juligt och hemtrevligt här på bloggen nu för att vi älskar julen och allt som hör till. Du får allt testa tryffeln 🙂