Chililövbiff
Chililövbiff

Chililövbiff till pastan och lagt golv ligger.

Häng inte läpp för att måndagen snart är här, det är oundvikligt! Om det underlättar för er så kan vi alltid tipsa er om en supergod och enkel vardagsrätt som ni kan koka ihop så har ni alltid något att se fram emot.

Skulle det smaka med lite pasta med chililövbiff? Jamen då så, se till att ha de rätta ingredienserna hemma så är saken lövbiff!

 

Till 4 portioner behövs:

 

400 g lövbiff
2 gula lökar
smör till stekning
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
2 dl crème fraiche
1 dl chilisås
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta

 

Skär lövbiffen i tunna strimlor. Skala och skiva löken.

Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna och krydda.

Blanda créme fraiche med chilisås och vatten och häll över det stekta köttet. Pressa ner vitlöksklyftan. Låt puttra några minuter.

Servera med pasta, exempelvis tagliatelle.

 

 

Och vill ni ha något gott men inte så sött till efterrätt kan vi tipsa om den goda äppelcidersorbeten som uppstått i samarbetet mellan SIA glass och Kiviks musteri. Väldigt tydlig och god äppelsmak som känns fräsch och uppfriskande. Vi tackar för smakprovet och kan nog tänka oss att köpa hem den fler gånger.

 

Helgen börjar gå mot sitt slut. Herremannen har tillbringat veckoslutet i Umeå och partajat loss med gamla jobbkompisar medan frun i hushållet har jobbat, som vanligt. Däremellan har hon försökt gå loss med mikrofibertrasan och torkat av det mesta ytliga dammet i köket. Inget lättsamt projekt vill hon påpeka! Och än är det långt ifrån klart men vi räknar med att någon ännu ska hinna fixa lite mer damm åt oss i veckan som kommer.

 

Men hon har också hunnit med att skruva ihop barstolarna ’Ingolf’ till vår fina matplats och unnat sig mysiga fikastunder med magnifik utsikt över köket som börjar arta sig. Till och med ägg har blivit kokt till frukost på nya spishällen samt en omgång pasta till middag, wow!!! Himmel så lyxigt och underbart gott det var! Och vilken lättnad det är att få komma hem till en hantverkartom lägenhet under helgen. Visst, det görs ett fint jobb men man känner sig aldrig ”hem-hemma” med en människa innanför vår dörr som har vårt hem som sin arbetsplats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I fredags blev golvet lagt och vi kan inte vara nöjdare än vad vi är! Laminatgolvet heter ”Vineyard” och är av märket Logoclic. Till och med snickaren blev imponerad. Nu hoppas, hoppas vi att dagarna är räknade tills köket kan anses som helt färdigt!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Ja, vi rent ut sagt älskar vårt golv redan, och alltid hittar man något nytt ”vinmärke” när man står och tittar en stund. Fantastiskt gott med hemkokt mat! 🙂
   En bra vecka till er också! 🙂

   Svara

 1. Ann-Sofi MATSAFARI

  men hoppsan vilket snyggt golv! Attsingen att man inte äger ett hus att lägga golvet i, det här hade ju stått högst upp på min önskelista i så fall. Jag har aldrig sett ett golv med test. Det var häftigt!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Ja, vi kan bara instämma! 🙂 Vi har heller inget hus, ”bara” en bostadsrätt men det går lika bra att lägga detta golv ändå 🙂

   Svara

 2. Tina

  Vad duktig du är som skruvar ihop barstolarna själv, hade jag aldrig klarat;) Vad fint köket blev och vilket golv…..jättesnyggt!!!
  Och chililövbiffen verkar super god, enkel och smidig att göra. Gillas!!

  Svara

  1. livsnjutarna

   När något ska monteras är det nog damen i hushållet som först tar tag i det, hemligheten är tydliga arbetsbeskrivningar och ett belöningssystem! 😉
   Ja, golvet är så fint så! 🙂
   Trevligt att du gillar chililövbiffen för det gör vi med 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.