Bananfyllda petit-chouxer
Bananfyllda petit-chouxer

Hatten av för kardemummiga bananbakelser.

Med några petit-chouxer i frysen och kardemumma i skafferiet är bananbakelsen på assietten inom fem röda. Petit-chouxerna har vi bloggat om tidigare och här finner ni receptet på dem.

Vi har flera gånger om konstaterat att banan och kardemumma gifter sig bra med varandra och är en kombination som vi gillar väldigt mycket, därav denna mumsbit.

Så denna kardemummiga bakelse är inte det minsta avancerad, men himmelskt god ändå. Se detta inlägg som lite inspiration till något gott att förtära närhelst det behövs. Vi mumsade på dessa till en timme med ”Hela Sverige bakar”. Dock får vi erkänna att bakelsen inte fanns på vår assiett en hel timme, den tog slut betydligt snabbare. Det där bakprogrammet har en osund förmåga att väcka sötsuget till liv hos vem som helst, misstänker vi.

 

Detta behövs till 2 bakelser:

 

2 petit-chouxer
1 skivad banan, lagom mogen
malen kardemumma efter behag
ca. 3/4 dl vispgrädde

 

Vispa grädden och smaksätt den med malen kardemumma.

Skär toppen av petit-chouxen. Lägg bananskivor på bottendelen och pudra över lite malen kardemumma. Klicka eller spritsa kardemummagrädde ovanpå bananerna och på med hatten igen.

 

Och voilà!

 

 

Titta, titta, titta nu väldigt noga på nedanstående bilder. Vad är det ni ser? Ser ni att något har hänt i vårt kök, förutom det nymålade vitglänsande taket? Idag möttes vi av snickaren och denna syn när vi kom hem!!! Gissa om vi kunnat flyga i taket av glädje… och vilken lycka när vi kunde bre mackor på en diskbänk. Vad spelar det för roll att den ännu är inplastad?!? Har man lätt att glädja sig åt småsaker har man mycket att vara glad över, inte sant? 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig fikastund!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Ja, vi står och hoppar jämnfota varje dag när vi kommer hem från jobbet för alltid har det skett nånting i vårt kök utan att vi behövt lyfta ett finger! 🙂

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.