IMG_3508.jpg
IMG_3508.jpg

Krämigt god köttfärsbiff med fetaost.

Här går det minsann undan att göra biff när man gör en enda stor som täcker hela stekpannan. Mycket praktiskt! Bara att skära i lagom stora ”tårtbitar” när det är dags att svänga och steka andra sidan. Och så är saken biff! 🙂

Som vi önskade att denna biff aldrig skulle ta slut! Fetaosten gjorde den så underbart krämig och god.

Kocken hälsar att man här kan använda sig av lammfärs om man så vill eller ha i färsk rosmarin istället för persiljan.

Till denna superba köttfärsbiff serverade vi ugnsrostad kålrot, en jättelyckad kombination! Sötman från kålroten gifter sig otroligt bra med den salta fetaosten.

Inspirationen till denna biff hittade vi här men vi har lagt till och bytt ut lite ingredienser så det känns mer som ”vår” biff nu.
Enkelt recept – enkla ord! 😉

 

Till 4 portioner behövs:

 

500 g blandfärs
150 g fetaost
1 msk potatismjöl
1 tsk hackad, djupfryst persilja
1 tsk salt
svartpeppar
smör till stekning
1 1/2 dl vispgrädde

 

Lägg köttfärsen i en bunke. Smula ner fetaosten och arbeta in den i köttfärsen  med potatismjöl, persilja, salt och peppar till en jämn smet. Forma till en stor biff på en fuktad skärbräda.

 

 

Hetta upp en stekpanna med smör. Flytta över biffen med hjälp av en stekspade eller båda händerna. Stek ca. 3 minuter. Dela i tårtbitar och vänd dem i pannan. Stek i ytterligare 2-3 minuter. Häll över grädden och låt allt bli varmt. Gör som vi och servera med ugnsrostad kålrot eller något annat som ni känner skulle vara gott till.

 

Fortfarande vet vi inget bestämt datum när vårt nya kök anländer. Men vi vill vara ute i god tid så vi håller på att tömma köksskåpen sakta men säkert. Sparar lite av varje så att vi kan laga lite mat men några större kulinariska utsvävningar kan vi inte hålla på med. Därför blev det heller inget kanelbullebak idag trots att det firas Kanelbullens dag till höger och vänster om oss. Det får helt enkelt bli en annan gång…

Utan att avslöja för mycket har vi fått oss ett matigt uppdrag som vi ser fram emot med glädje… och som vi självklart kommer att skriva om här när tiden är inne!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Mmm, det var nog den godaste köttfärsbiffen vi ätit någonsin.
   Matigt uppdrag är alltid spännande! 😉

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.