Lumumba
Lumumba

En het lumumba för en frusen själ.

Det är inte ofta vi presenterar recept på drinkar men här kommer ett. Igår kväll var vi så hurviga och inte ens en varm dusch hjälpte att få igång blodcirkulationen, då fick vi vara påhittiga. Med kyliga höstvindar och regn som gjorde att man kände sig frusen ända in till benmärgen kom vi på tanken att fixa en lumumba som aptitretare.

Lumumba är en varm dryck gjord på chokladmjölk och konjak toppad med vispad grädde och chokladflis, låter smarrigt inte sant!? Kanske skulle smakerna göra sig ännu bättre en solig vinterdag sittande i lä från en snödriva med toppluva och vantar, men vi kan lova att vi var så nöjda med att mysa i soffhörnet under en mjuk filt. Den värmande effekten är garanterad!

Tänk på att använda glas som är värmetåliga.

 

Till ett glas behövs:

 

1 1/2 dl standardmjölk
2 1/2 tsk kakao
2 tsk råsocker
4 cl konjak
en klick vispad grädde
lite riven/flisad choklad

 

Vispa ner kakao och råsocker i mjölken och värm tills det börjar koka, vispa hela tiden. Mät upp konjak och häll i det värmetåliga glaset. Fyll upp med den varma chokladmjölken. Toppa med vispad grädde och strö över den flisade chokladen.

Sätt er ner och njut långsamt och känn värmen återvända till era frusna själar!

 

Smarrig lumumbastund!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Mmmm, den är så god och värmer så skönt, den kommer nog att finnas i våra glas fler gånger här framöver. 🙂 Lite helglyx måste man unna sig!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.