Quesadillas
Quesadillas

Gott tilltugg till soppan; quesadillas.

Det blev sopplunch idag, en väldigt enkel sådan. Vi provsmakade Knorrs ekologiska krämiga tomatsoppa och blev inte alls förvånade när vi kunde konstatera att vår hemgjorda variant är så mycket godare. Den här soppan var kryddad så att eftersmaken blev alltför syrlig, äckligt syrlig. Nej, aldrig mer säger vi… Dock en eloge till innehållsförteckningen som inte innehöll några konstigheter som riskerar göra en självlysande.

Däremot var tilltugget så mycket godare och det som gjorde hela sopplunchen. Så enkelt och så gott! Istället för en vanlig macka gjorde vi quesadillas. Perfekt sätt att ta tillvara lite rester.

Quesadillas passar också att äta till fredagsmyset framför tv:n eller varför inte ha som drinktilltugg?

 

Till en quesadilla behövs:

 

2 tortillabröd
riven ost med mycket smak, t.ex. Allerum präst eller Västerbottensost
färska hackade örtkryddor eller ruccola

 

Strö över ost och örtkrydda på det ena tortillabrödet, lägg det andra som ett lock. Stek på i en torr stekpanna och vänd när osten börjat smälta och håller ihop bröden. Stek tills osten har helt smält. Ha gärna hög värme men vänd ofta och akta så att quesadillan inte blir för mörk. Skär upp i snittar. Servera medan de ännu är varma.

 

 

 

 

Idag har vi lagt in beställning om en ny inbyggnadsbar mikrovågsugn. Den blir av samma märke som ugnen, Whirlpool. Den var slut i butik för tillfället men vi får den i slutet av den här månaden. Helt ok eftersom det inte brinner i knutarna ännu…

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Lena

  Quesadillas är en rätt jag själv faktiskt inte gjort.
  Men då jag blivit bjuden på det har jag verkligen gillat det och funderar på om det inte ska bli en variant snart här på det till någon mustig soppa.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Det tycker vi absolut att du ska göra! 🙂
   Tänk så mycket nytt i matväg det finns att upptäcka, hur ska man hinna äta allt nytt gott som väntar bakom nästa hörn när man endast lever en gång? 😉

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.