Kardemummayoghurt med pistagekross
Kardemummayoghurt med pistagekross

Kardemummig yoghurt med pistagekross.

Naturell medelhavsyoghurt serverad med flytande honung är ett vansinnigt gott och mättande mellanmål. Läskande en varm sensommardag. Vågar vi avslöja att vi äter det så gott som varje dag efter jobbet istället för en macka…?! Här går det åt många yoghurthinkar i veckan ska ni veta… 😉

Men ikväll pimpade vi till yoghurten och serverade den som dessert. Kardemumman blev verkligen ett överraskningsmoment och spred en härlig doft och smak. Pistagenötternas gröna nyans blev en fröjd för ögat. Kombinationen kardemumma och pistagenötter blev en fullträff. Vissa förnimmelser av kanelbullsdeg fick vi mellan skedarna.

Tipset till denna busenkla efterrätt med tvist kommer från locket till ICA:s 1 kg hink med matlagningsyoghurt.

 

Har ni tänkt på att man faktiskt kan halvera recept på framför allt sötsaker när man som vi är ett hushåll med två personer?!? På detta sätt får man en mer lagom mängd som verkligen blir uppäten och man slipper mata sopmonstret som redan är för runt om magen. Så visst tog vi halva mängden ikväll… efterrätter ska man verkligen njuta av men inte föräta sig på!

 

Till 6 portioner behövs:

 

4 dl naturell matlagningsyoghurt/medelhavsyoghurt
1 /2 tsk malen kardemumma
3 msk florsocker
1 dl skalade pistagenötter (ca. 150 g oskalad mängd)
2-3 msk flytande honung

 

 

 

 

 

 

 

 

Rör ihop yoghurt och kardemumman, sikta ner florsockret och blanda.

Skölj pistagenötterna snabbt under kallt vatten i en sil (om de är saltade) och torka dem torra med hushållspapper. Grovhacka dem och blanda hälften av nötterna i yoghurten. Rör om och fördela i små efterrättsskålar.

Strö över resterande pistagekross och ringla flytande honung över. Låt stå kallt tills det är dags att avnjuta desserten.

Mmmmm!!!

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

  1. livsnjutarna

   Ja, kardemumma är otroligt gott och så roligt att kunna tillsätta i mer oväntade sammanhang.

   Granatäpplen har vi aldrig haft här hemma, oj så mycket nytt det finns att stifta bekantskap med, härligt! 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.