Tortillapizza
Tortillapizza

Stora köksfundrationer kräver snabbaste pizzan. Tortillapizza.

Ja, vi är inne i en intensiv period nu med huvudena fulla av idéer och fundrationer kring vårt nya kök som sakta växer fram. Det är inte mycket annat som diskuteras innanför våra fyra väggar nu än vitvaror, inredningsdetaljer och tapetval. Det är nästan så det osar bränt av all tankeverksamhet. På vår FB-sida slänger vi ut frågor och tankar när vi känner att vi behöver lite extra tips och råd, du hjälper väl oss? Efter vägledning, från många av er när vi stod i valet och kvalet om en slimmad eller fullt stor diskmaskin, har vi nu bestämt oss för att gå på den större modellen. Diskberget är en ändlös historia, även i ett hushåll på två personer!

Den ockragula tapeten ”Chinese Rose” från Pip Studio kommer att pryda våra nya köksväggar.

 

Nu återstår att besluta sig för om typ av spishäll, inbyggnadsugn och mikrovågsugn. Är det något märke som är extra prisvärt? Är IKEA:s vitvaror av bra kvalité? Är det någon funktion vi absolut måste ha? Är induktionshäll att föredra? Vilken ugn har bra funktioner vid bakning, gärna någon extra för jäsning och levereras med minst två bakplåtar? Har ni någon åsikt så skriv gärna en liten rad, det skulle vara uppskattat!

Så ni förstår att vissa dagar har vi ingen ro att fixa till någon krävande middag, då är det tur att man kan trolla fram en pizza på max en kvart. Låter det som en utopi? Inte då, köp hem en förpackning stora mjuka tortillabröd att använda som pizzabotten. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara. På detta sätt kan alla fixa sin egen specialpizza, inklusive barnen.

Vi använder oftast pastasås (här smaksatt med basilika) att bre på pizzabotten och strör därefter över riven ost. På vår snabbaste pizza slösade vi ändå med ”gottiga” saker såsom kalamataoliver, skivad mozzarella, halverade pärltomater och parmaskinka. Den goda italienska lufttorkade skinkan riskerar bli torr som fnöske om man låter den följa med in i ugnen så spara den tills pizzan är färdiggräddad, 5-10 minuter i 250°. Viktigt är att hålla ett öga på ugnen hela tiden så att inte de tunna tortillabrödskanterna bränns, det kan gå fort! Och ovanpå parmaskinkan toppade vi med färsk ruccola och olivolja.

Saken är pizza! Och vi orkar fortsätta med våra köksfundrationer en stund till…

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Mårtenssons kök

  Tyvärr inga köksråd att dela med oss av, så är det när man bor i hyreslägenhet:( Fast vi köpte ju iofs ny kyl o frys för nån vecka sen som vi är väldigt nöjda med. Tapeten ni valt gilllar vi väldigt mycket, så härligt med färgklickar.
  Lycka till med alla val!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack för de lyckönskningarna, det kan behövas i den stora vitvarudjungeln! 😉 Ja, vi är färgrika människor, trivs inte i vita och sjukhusliknande miljöer och vi har alltid haft ett gult kök så varför inte fortsätta med ett lyckat koncept. Gult anses dessutom stå för optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt, och energi. Gult kopplas ofta samman med mat och den här ockragula färgen känns samtidigt lite medelhavsaktig.

   Svara

 2. J

  Något sent svar men ändå… Satsa på ikea, supernöjd med mina vitvaror och resten av köket därifrån. Mera funktioner på ugnen än vad jag behöver. Deras vitvaror är dessutom alla från electrolux och whirlpool trots att de har en egen klisterlapp på framsidan.

  Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.