Tryffelpasta
Tryffelpasta

Tryffelpasta – lätt som en plätt.

Den här tryffelpastan är så enkel att tillaga att det nästan är skrattretande men smaken är helt fantastisk. Ändå är det lite latmaskvarning över det hela! 😉 Det här skulle vi kunna tipsa om som en perfekt fredagsmiddag för vuxna. Ett glas rött till och lyckan är gjord! Ja, även om det bara är måndag så vet vi ju redan att alla har siktet inställt på fredag! 😉

De här färska pastakuddarna är tillverkade i Italien och är fyllda med karljohansvamp och tryffel. Pastan är gjord på enbart mjöl och ägg och totalt innehåller denna förpackning endast ett E-nummer! Kors i taket!

Den svarta tryffeln tar oss genast med på en minnesresa till Kroatien och den här pastan smakade nästintill likadant som den vi åt på en restaurang där nere. Tryffel har en väldigt speciell smak men vi har fallit pladask för den. Gillar ni tryffel?

 

För 2 portioner behövs:Färsk pasta med tryffel

 

1 förpackning (á 250 g) Ica Selection Triangoloni Karljohansvamp & Tryffel

svarttryffelpasta (hackad svart tryffel, salt och olivolja)

2 dl vispgrädde

 

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en vid kastrull. Lägg i pastan och rör om försiktigt. Koka i 3 minuter efter att vattnet kokat upp. Rör försiktigt om någon gång under koktiden.

Under tiden pastan kokar värmer du upp grädde i en traktörpanna och rör ner önskad mängd tryffelpasta.

Lyft upp den färdigkokta pastan med en hålslev och lägg över den i tryffelgrädden. Låt allt stå och dra en liten stund innan lägger upp på tallrikar och fördelar grädden över.

 

Tryffelpasta

På onsdag eftermiddag kommer en försäljare från en köksfirma på hembesök hos oss och tillsammans ska vi spekulera nytt kök. Praktiska och bra-att-tänka-på tips mottages med tacksamhet!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Tack och ni har så rätt Mårtenssons! 🙂 Spännande och minst sagt pirrigt och det är ju inte gratis precis 😉 men vi ser det helt klart som en investering som vi kommer att utnyttja och njuta av till max när det väl är klart. Det enda som blir kvar är kyl och frys. Lite som att söka efter en nål i en höstack med att klura ut vilken spishäll, inbyggnadsugn och mikro vi behöver, inte det dyraste men inte billigaste modellen heller. Tips mottages med tacksamhet!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.