Det känns som att vi fått lite dille på kalla såser till lax. Det kanske vi har men det gör väl ingenting. Man kan aldrig få för många tips, inte sant? Med en ny sås till blir den ugnsstekta laxen (eller annan fisk) lite annorlunda varje gång, ett enkelt sätt att variera sig. Tänk bara på att vara så förutseende att ni gör såsen någon timme innan servering så att den hinner gotta till sig.
Det här räcker gott och väl till 4 portioner:
3 dl gräddfil
1/2 purjolök
2 msk hackad dill
1 liten burk röd stenbitsrom
några droppar citronsaft
Skölj och ansa purjolöken, hacka den fint. Blanda ihop alla ingredienser. Ställ kallt några timmar.
Serveras med fördel till ugnsstekt lax (eller annan fisk) och klyftpotatis, något av en favoriträtt här i vårt kök!
För övrigt idag på min lediga dag har jag fått upp väggtexten på insidan av den nymålade toadörren. Och jag blev så glad av hur fint det blev så jag måste bara dela det med er. Jodå, för övrigt angående renoveringen här så händer det saker hela tiden; väggarna i lilla rummet blev klara för tapetsering redan innan semestern och vår tapetserartant kommer om en och en halv vecka och fixar upp tapeterna, längtar! Under tiden passar jag på att måla om en massa saker i det rummet för där är det ju ingen fara om jag sprätter lite med penseln. Mycket röda detaljer i vårt hem framöver! 😉
Smarrig såsstund!
~Neta & Peppe~
Lottzys matblogg
Håller med kall sås är gott på sommaren. Din vekar god och enkel att göra. trevlig blogg du har!
mvh
Lottzy
livsnjutarna
Tack för de fina orden och kul att du hittade hit… och välkommen tillbaka! 🙂 Måste självklart kika in hos dig nu för nyfikenheten tar överhand! 🙂
malenamolin
Ååååh, dessa underbara goda kalla såser….
livsnjutarna
Ja inte sant vad de kan göra med en helt vanlig, smått tråkig maträtt!
Johan Braw
Vad roligt att läsa om vårt te på den här fina bloggen!Hälsar Johan Braw, projektledare http://www.facebook.com/Ljungaviken
livsnjutarna
Tack, roligt att du hittade hit. Ett gott té är alltid värt att nämnas! 🙂