IMG_2028.jpg
IMG_2028.jpg

Laxfoliepaket med mozzarella.

En enkel allt-i-ett måltid som ger ifrån sig de allra mest underbara ångor när man öppnar paketet. Och inuti gömmer sig en massa godsaker som snott in sig i en härligt trådig mozzarella. Kan tillagas i ugn eller på grillen. Den här maträtten har vi tillagat många gånger uppe i stugan. Har du tur slipper du till och med diska tallriken efter att du ätit klart! 😉 En perfekt maträtt för lata semesterdagar.

 

Ugnstemperatur: 225° eller så tillagar du dem på grill med locket på

 

Till 4 portioner:
4 portionsbitar av lax
8 medelstora, kokta kalla potatisar
200 g mozzarella
4 tomater
1 gul lök
basilika (färsk eller djupfryst)
olivolja
citronsaft
salt, svartpeppar
4 stora aluminiumfolieark

 

Skiva mozzarella, tomater, lök och potatis. Grovhacka basilikan.

Lägg varje laxbit på ett oljat aluminiumfolieark. Salta, peppra och droppa lite olivolja och citronsaft över. Lägg de skivade grönsakerna samt mozzarellan runt om samt ovanpå laxbiten. Strö över basilika och krydda ev. lite lätt med mer salt och peppar. Avsluta med att ringla olivolja över.

Vik ihop till små paket och lägg dem på en plåt. Baka i ugnens mitt 20-25 minuter. Låt stå en stund innan paketen öppnas, akta er för den varma ångan!

Lax i foliepaket

Nu har vi inte varit uppkopplade på ett tag. Semesterresan fortsätter, vi har förflyttat oss mer norrut och befinner oss i Uleåborg/Oulu, Finland hos gubbens föräldrar. Härligt soligt väder har vi.

 

Smarrig fiskstund!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.