IMG_1494.jpg
IMG_1494.jpg

Grillade köttfärsspett med curry.

Det är en ganska oväntad kombination med köttfärs och curry men den är ruskigt god. Vi har även en köttfärsgryta med curry från tidigare som också är rätt häftig.

Och med smaken dessa köttfärsspett får från kolgrillen blir de helt outstanding! Enkla är de att göra, kan slängas ihop i ett nafs med ingredienser som man oftast redan har hemma. Kan det bli bättre? Så fyll denna sommar med många njutningsfyllda grillstunder och varför inte testa dessa då?

Tzatziki eller en enkel bönsallad är gott att servera till dessa köttfärsspett.

Kör man ’mixed grill’ räknar man ett spett per person, annars får man nog räkna med att hungriga personer lätt kan få i sig två stycken. Om inte bara för att de är så goda! 🙂

Använder du grillspett av trä, kom ihåg att blötlägga dem en stund innan.

 

Till 4 spett behövs:

 

400 g köttfärs
1 1/2 tsk curry
2-3 msk hackad persilja (djupfryst går bra)
1/2 finhackad gul lök
1-2 klyftor vitlök, pressad
salt, svartpeppar

 

Blanda köttfärsen med de övriga ingredienserna. Dela smeten i fyra lika stora delar och forma varje del runt ett grillspett. Grilla (eller stek) dem runtom tills de är tillagade och blir gyllenbruna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och med midsommaren som närmar sig kan vi tipsa om några sillinläggningar vi gjort tidigare, kanske något som passar på ert midsommarbord? Senapssillen är en stående favorit och kommer att göras även detta år, i samma inlägg hittas också vitlökssillen. Vår citronsill är härligt sommarfrisk i smaken. Eller vågar ni testa champagnesillen?

 

Smarrig grillstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Lena

  Lät absolut som något jag måste prova. Vi grillar för fullt här, rökt fläsk, högrev och annat gott. Men köttfärsspett har vi inte kommit till ännu, men nu blev jag sugen!
  // Lena

  Svara

  1. livsnjutarna

   Bara att fortsätta med köttfärsspetten då, hoppas det gillas! 🙂 Grillat är godast! 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.