IMG_2157.jpg
IMG_2157.jpg

Chokladparadtårta på bloggens 1-års dag.

Idag är det precis på dagen ett år sedan vi skrev vårt allra första inlägg här på bloggen. Ett år med Livsnjutarnas Gourmetkök! Ja må vi leva, ja må vi leva uti hundrade år… Ett fyrfaldigt leve. Hurra, hurra, hurra, hurrraaaa!

Ni kommer kanske ihåg (eller så inte!) att vårt första inlägg var om en riktig chokladbomb där det fullkomligt exploderade av choklad. Tryck här om ni vill ha hjälp att minnas. 😉 Och vi tycker därför att det passar helt ypperligt att presentera en chokladparadtårta idag jubileumet till ära. Minst lika chokladdrypande är denna och därmed knyter vi ihop påsen eller sluter cirkeln på ett fint sätt för detta första år. Men självklart hoppas vi på flera fina år här i Livsnjutarnas Gourmetkök. Vi smider planer inför framtiden, tro inget annat! Så vi hoppas att ni läsare hänger med oss och fortsätter kommentera och motivera oss!? Det är ni som gör bloggandet extra roligt!

Så är det något ni saknar, något ni undrar över, något ni vill risa eller rosa, åsikter om bloggens utseende eller navigation? Jamen, skriv en kommentar så får vi ta detta i beaktande och med oss in i nästa bloggår. 

 

Denna chokladparadtårta har vi länge vetat skulle förgylla den här 1-års dagen, nämligen ända sedan vi såg den i Hembakat (1/2012). Nu har vi förminskat det ursprungliga receptet (delat det med tre) för att göra den till en liten tårta (16 cm i diameter) men allt som allt till en form på 24 cm i diameter går det åt 850 gram mörk choklad!!! Är inte detta en explosion av choklad som heter duga? 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av dessa chokladmängder kan ni lätt förstå att tårtan är väldigt mastig, det räcker gott och väl med en liten skiva av den och därför kan många få smaka på denna underbara kaka. Den är rena himmelriket för chokladälskaren som aldrig kan få för mycket av choklad! Dock var lagret med stelnad chokladtryffel lite svårt att skära igenom…

 

Tårtan bestod av chokladtårtbotten, med hackad mörk choklad i, som var fuktad med mjölk och Mozart svart chokladlikör. Den var fylld med chokladtryffelsmet, mörk chokladmousse samt hallongrädde. Tårtan är täckt med chokladtryffelsmet (samma som i fyllningen) utblandad med Nutella. De vita rosorna är av marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrigt tårtkalas!
~Neta & Peppe~

 

 1. Tove

  Grattis på ettårsdagen! Det här var en verklig chokladbomb! 🙂 Jag läser gärna er trevliga blogg, speciellt intressant är det ju tack vare Finlandsanknytningen. 😉 Om ni vill ha förbättringsförslag tycker jag ibland det är lite svårt att få en överblick över bloggen, men det kanske är en vanefråga när de flesta bloggar är uppbyggda så att man direkt kan bläddra igenom och se de nyaste inläggen, ni förstår kanske vad jag menar?

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack för gratulationerna Tove! 🙂 Och visst blir det lite extra intressant när man härstammar från samma land. 🙂
   Vi väger hela tiden för- och nackdelar mot varandra angående vår bloggs uppbyggnad. Vi förstår precis vad du menar. Samtidigt vill vi sticka ut lite grann jämfört med ”alla andra” och locka läsare med hjälp av bilderna, man äter ju med ögonen också… Men som sagt, framtiden är ännu ett oskrivet blad. 😉

   Svara

  1. livsnjutarna

   Tack för de fina och värmande orden, Mårtenssons! 🙂
   En trevlig och ”sillig” midsommar till er också!

   Svara

 2. Anna/Frostrosor

  Åh nej! Jag har inte hälsat på hos er på några dagar och så missar jag födelsedagen! Dubbelattans, för nu antar jag att tårtan är slut också? 😉
  Grattis i efterskott i vilket fall som helst!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack för de gratulationerna Anna… ja, tårtan försvann i ett svisch men det kommer fler! Men nu nalkas semestertider 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.