Pastasås med bacon och champinjoner
Pastasås med bacon och champinjoner

Till pastan; tomatsås med bacon och champinjoner.

Den här goda och något syrliga pastasåsen är faktiskt vårt eget hittepå. Den kom till för många år sedan när vi slängde ner lite av varje i grytan och insåg att det blev jättegott. Faktiskt så gott att det plitades ner i vår handskrivna receptbok och därmed blivit en återkommande sås till vardagspastan hemma hos oss. Som vanligt enkelt, snabbt och gott!

 

För 4 portioner:

 

140 g bacon
200-300 g champinjoner (färska eller konserverade)
1 vitlöksklyfta
400-500 g krossade tomater (med basilika eller naturell med färsk basilika i)
1 burk crème fraiche
1 tsk socker
2 msk tomatpuré
salt, svartpeppar

 

Fräs baconet och blanda ner skivade champinjoner. Fräs tills champinjonerna krympt. Häll i de krossade tomaterna och pressa i vitlöksklyftan. Blanda även ner tomatpurén och sockret. (Sockret är till för att ta bort den allra syrligaste smaken av tomaterna.) Låt småkoka under tiden du kokar pasta. Blanda ner crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Låt såsen värmas upp igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Renoveringsuppdatering:
Det lilla rummet är äntligen klart för tapetsering. Förarbetet är helt klart nu och därmed efterlyser vi en tapetserare. Det är något vi ännu inte vågat oss på själva.
Målarprojekt förvandla den gamla hallgarderobens dörrar till London-telefonkiosk-röda har även påbörjats ikväll. Med andra ord går det framåt här hos oss! 🙂

 

Och förresten har ni väl inte glömt att sätta midsommarsnapsen??? Det gjorde vi härom kvällen, samma recept som förra året. Blev ni nyfikna, klicka här!

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.