Basilikasås till grillat
Basilikasås till grillat

En kall basilikasås – suverän till grillat.

Idag vill vi dela med oss av ett såsrecept igen. En lättlagad och kall sås som med fördel serveras till grillat. Med tydlig smak av både parmesanost och basilika samt sambal oelek som ger den lagom eldiga touchen. Den här såsen ska absolut stå i kylen och dra några timmar, helst över natten för att den helt enkelt blir godast då.

 

Mängden är beräknad för 4 portioner.

 

2 dl crème fraiche
1 äggula
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
2-3 msk finhackad basilika
1-2 dl finriven parmesanost
salt, svartpeppar

 

Blanda crème fraiche, äggula och pressad vitlök. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka slutligen av med salt och peppar. Och glöm nu inte att låta den stå och dra i kylskåpet minst ett par timmar.

Såsen går precis lika bra att äta till hel ugnsstekt fläskfilé som vi gjorde i fredags. Tanken var att ha ett grillpartaj med vänner men det regniga vädret fick oss att banga ur så vi stannade hemma istället och sov. Kanske var vi i stort behov av extra sömntimmar… Men sen kom hungern och för att få fläskfilén att smaka lite rökig tillsatte vi någon droppeliquid smoke” (flytande rökarom) i lingonglazen som verkligen blivit en favorit hos oss denna grillsäsong.

 

Nu känns det som att vi verkligen har kommit igång på allvar med renoveringen av vårt lilla rum. Hur många gånger har vi inte sagt det?! 😉 Rummet har stått tomt ett bra tag med de gamla tapeterna på halvstång. Inspirationen har fullkomligt lyst med sin frånvaro men nu är målet att det ska stå klart när vi går på semester lagom till midsommar… Hoppas det går vägen! Vädret är i alla fall perfekt för pyssel inomhus, regn! Men frågar ni mig hade jag hellre bakat… 😉

 

 

 

 

 

 

 Rummet som det såg ut när vi flyttade in…

 

 

Rummet under make-over… 

 

 

Njut varje minut!
~Neta & Peppe~

 

 

 

    1. livsnjutarna

      Ja, inte sant! Vi har lovat oss själva att vi aldrig mer ska renovera! 😛 Hoppas minnet är kort! 😛

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.