Yoghurtpannacotta med blåbär
Yoghurtpannacotta med blåbär

Lätt och enkel yoghurtpannacotta.

Detta är en lättsmält och enkel efterrätt perfekt för varma sommardagar när man inte har lust att stå många timmar i köket. Ett bra alternativ till glass kan vi tycka och receptet hittade vi här. Med ingredienser som man för det mesta har hemma i skafferiet. Dessutom känns den väldigt hälsosam med så lite socker och vi hade i vaniljpulver istället för vaniljsocker.

 

För 4 portionsglas:

 

2 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller ca. 1/2 tsk vaniljpulver
3 1/2 dl mild naturell yoghurt

 

Till servering:
frukt eller bär

 

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca. 10 minuter.

Koka upp grädde och socker. Ta av från värmen och blanda ner vaniljsocker/-pulver samt yoghurten. Tillsätt urkramad gelatin och rör om väl. Har yoghurtblandningen hunnit kallna kan man lätt värma den på spisen så att gelatinen smälter helt. Häll sedan upp i portionsglas och låt pannacottan stå kallt ca. 2 timmar. Servera med valfri frukt eller bär.

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har vi suttit ute i trädens skugga på en filt och bara njutit. Vi har känt oss lite sega efter gårdagskvällens jobbfest men roligt hade vi. Det blev inget mer avancerat än en kebabrulle till livs men så fick vi ju avsluta med ovanstående efterrätt. Orkade ta oss ut på en promenad och njuta ännu mer av sommarvärmen som vi nu fått ha i en hel vecka.

 

I helgen har vi provsmakat en kallpressad, ekologisk, ofiltrerad extra virgin olivolja från Manaki Gold med egna olivlundar på Östra Peloponnesos i Grekland, ca. 200 km från Aten. Olivoljan hade en intensiv grön färg. Doft av nyklippt gräs men med en pepprig eftersmak. Olivoljan var god att doppa vitt bröd i men lämnade inget bestående intryck hos oss. Det mysiga med Manaki Gold är att man kan bli fadder åt ett specifikt olivträd, som du också namnger, för en viss summa pengar varje år och sen få hem oljan, 3 liter,  från ditt olivträd. Olivträdfadderskap kan vara presenten med stort P till den som redan har allt annat och som uppskattar god grekisk olivolja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ut och njut!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.