Medelhavsköttbullar
Medelhavsköttbullar

Medelhavsinspirerade köttbullar.

Köttbullar, potatismos, och rårörda lingon i all ära! Men ibland blir det bara enformigt och då är det väl dags att ge köttbullarna en lite annan touch. Detta recept hittade vi i nyaste Buffé, men kocken i huset valde naturligtvis att ändra på receptet lite. Men slutresultatet blev som alltid mycket gott!

Medelhavsinspirerade köttbullar

4 portioner

 

500 g köttfärs

4 soltorkade tomater, finhackade

1 tsk oregano

1 dl riven parmesanost

1 ägg

2-3 msk grädde

1 tsk salt

2 krm peppar

 

 

 

 

 

 

Sås:

1 gul lök, skivad

1 hackad vitlöksklyfta

2,5 dl grädde

1 dl urkärnade kalamataoliver

1 dl hackad persilja

salt, peppar

Blanda köttfärsen med soltorkade tomaterna, parmesanosten, ägget och kryddorna. Häll i lite grädde för att få en smidig konsistens. Forma köttbullar av smeten och stek i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt den skivade löken och den finhackade vitlöken i pannan, låt fräsa med någon minut så att löken blir glansig, men inte brynt. Häll på grädden och låt puttra på i ca 5 minuter under lock eller tills köttbullarna är klara. Strö över oliverna och persiljan, smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, pasta, ris eller bulgur.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Ja, vi älskar medelhavsmat, rena goda smaker av fin kvalitet!
      Det var en mycket trevlig kväll med vännerna. Gubben var på traktorpulling till Lidköping.

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.