Köttbullar, potatismos, och rårörda lingon i all ära! Men ibland blir det bara enformigt och då är det väl dags att ge köttbullarna en lite annan touch. Detta recept hittade vi i nyaste Buffé, men kocken i huset valde naturligtvis att ändra på receptet lite. Men slutresultatet blev som alltid mycket gott!
Medelhavsinspirerade köttbullar
4 portioner
500 g köttfärs
4 soltorkade tomater, finhackade
1 tsk oregano
1 dl riven parmesanost
1 ägg
2-3 msk grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
Sås:
1 gul lök, skivad
1 hackad vitlöksklyfta
2,5 dl grädde
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 dl hackad persilja
salt, peppar
Blanda köttfärsen med soltorkade tomaterna, parmesanosten, ägget och kryddorna. Häll i lite grädde för att få en smidig konsistens. Forma köttbullar av smeten och stek i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt den skivade löken och den finhackade vitlöken i pannan, låt fräsa med någon minut så att löken blir glansig, men inte brynt. Häll på grädden och låt puttra på i ca 5 minuter under lock eller tills köttbullarna är klara. Strö över oliverna och persiljan, smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, pasta, ris eller bulgur.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Amy's piece of cake
Medelhavsmat är gott i alla dess former. Önskar dig en trevlig afton med vännerna!
livsnjutarna
Ja, vi älskar medelhavsmat, rena goda smaker av fin kvalitet!
Det var en mycket trevlig kväll med vännerna. Gubben var på traktorpulling till Lidköping.