Medelhavsköttbullar
Medelhavsköttbullar

Medelhavsinspirerade köttbullar.

Köttbullar, potatismos, och rårörda lingon i all ära! Men ibland blir det bara enformigt och då är det väl dags att ge köttbullarna en lite annan touch. Detta recept hittade vi i nyaste Buffé, men kocken i huset valde naturligtvis att ändra på receptet lite. Men slutresultatet blev som alltid mycket gott!

Medelhavsinspirerade köttbullar

4 portioner

 

500 g köttfärs

4 soltorkade tomater, finhackade

1 tsk oregano

1 dl riven parmesanost

1 ägg

2-3 msk grädde

1 tsk salt

2 krm peppar

 

 

 

 

 

 

Sås:

1 gul lök, skivad

1 hackad vitlöksklyfta

2,5 dl grädde

1 dl urkärnade kalamataoliver

1 dl hackad persilja

salt, peppar

Blanda köttfärsen med soltorkade tomaterna, parmesanosten, ägget och kryddorna. Häll i lite grädde för att få en smidig konsistens. Forma köttbullar av smeten och stek i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt den skivade löken och den finhackade vitlöken i pannan, låt fräsa med någon minut så att löken blir glansig, men inte brynt. Häll på grädden och låt puttra på i ca 5 minuter under lock eller tills köttbullarna är klara. Strö över oliverna och persiljan, smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, pasta, ris eller bulgur.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Ja, vi älskar medelhavsmat, rena goda smaker av fin kvalitet!
      Det var en mycket trevlig kväll med vännerna. Gubben var på traktorpulling till Lidköping.

      Svara

Lämna ett svar till Amy's piece of cake Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.