IMG_8917.jpg
IMG_8917.jpg

Falsk wienerschnitzel.

Falsk eller inte, så är wienerschnitzel gott! Och den falska varianten är en perfekt vardagsrätt med en touch av lyx. Den här rätten har följt Agneta sen högstadiets hemkunskapstimmar och då är det bra många år sen! 😉 I läxa hade de att självständigt tillreda en maträtt hemma för familjen och sen fick någon (mamma) bedöma hennes bravader. Det var då hon gjorde denna falska schnitzel som hon serverade tillsammans med klyftpotatis och krämigt god sås.

 

För 4 portioner behövs:

 

500 g köttfärs
1 1/4 krm vitpeppar
1 1/4 tsk paprikapulver
ca. 2 tsk salt

ca. 1 dl ströbröd

 

 

 

 

 

 

 

Blanda ihop alla ingredienser. Dela i fyra bitar och forma till bullar. Platta ut bullarna på en skärbräda som blötts med kallt vatten, då fastnar inte schnitzlarna. Panera schnitzeln på båda sidor i ströbröd och stek sen ca. 1 1/2 minut per sida.

 

 

 

Omväxling förnöjer, och det märker man varje gång vi tittat ut genom fönstret idag. Ett tag sken solen och sen i nästa stund tornade mörka moln upp sig och gav ifrån sig stora vattendroppar. Nu igen skiner solen…
Och vet ni vad?!? Häromdagen kunde vi dofta på sommarens allra första utslagna blommor av syrén!!! Alldeles underbart! Det konstiga är att vi alltid förknippat den doften med midsommar eftersom vi vuxit upp på nordligare breddgrader så vi är lite allmänt förvirrade nu.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Den äkta wienerschnitzeln är nog mer känd men den falska är en bra vardagskopia! 😉

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.