IMG_1285.jpg
IMG_1285.jpg

Hamburvare med blue cheese-dressing.

Nej, det är inte tryckfelsnisse som har varit framme här, fastän många säkert tror så! När frun i huset var liten, och var med sin mamma på stan, ville hon ha en hamburvare! Detta är länge sedan, men det är fortfarande gott med hamburgare. Men ingenting slår den hemmagjorda varianten! Framförallt är den så enkel att göra. Det enda du behöver är nötfärs, salt och peppar! Rökextraktet ger den där grillade smaken trots att den inte är det, om vädret som för oss igår var storm. Tillbehören är valfria, men vi kommer att ha en av våra favoriter här.

Vi bredde lite chilisås på bottenbrödet, följt av lite salladsmix, tomatskiva, biffen, dressingen och locket på. För att hamburvaren bättre ska hållas stående brukar vi sticka ner en avbruten grillsticka i den. Serverades med lite klyftpotäter.

 

Hemmagjord hamburgare

(4 portioner)

800 g nötfärs/oxfärs (testade ICAs nya hamburgerfärs som var mycket grovmalen, av ryggbiff och högrev, kan varmt rekommendera!)

1 tsk salt

svartpeppar, nymalen

1 tsk Liquid smoke (flytande rökextrakt, finns i välsorterade mataffärer)

Blanda ihop alla ingredienser, forma fyra stora biffar (á 200 g), stek eller grilla i 5 minuter/sida. Men! vad du än gör, tryck inte på köttet med en stekspade! Annars rinner köttsaften ut och burgaren blir torr! Låt vila under folie en stund efteråt.

 

 

Blue cheese-dressing

1 pkt ädelost (140g)

2 dl Crème Fraiche

1-2 msk mjölk

 

Smula ädelosten i en liten bunke, lägg i Crème Fraichen, mixa blandningen med en stavmixer, späd ut med mjölk till en lagom konststens. Enkelt! eller hur?

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta&Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.