IMG_0993.jpg
IMG_0993.jpg

Ministerns korvgryta.

En allt-i-ett gryta är perfekt vardagsmat. Inget extra funderande kring vad man ska servera till utan här har man redan potatis i maten. Snabbt och enkelt att tillaga och äkta husmanskost! Med extra proteiner i bönorna som dessutom är ett billigt sätt att dryga ut maten och göra den extra mättande.

Det här receptet fanns för något år sedan i Ica-Kuriren där olika partiers frontfigurer inför riksdagsvalet fick ge sitt bästa middagstips. För att undvika politiskt snack här på bloggen, ministern får vara anonym, kallar vi denna goda och mättande maträtt helt enkelt för ”Ministerns korvgryta”.

 

Detta behövs för 4 portioner.

1 purjolök, välsköljd och skivad
10 medelstora potatisar, tärnade
2 morötter, skivade
olivolja till stekning
1 burk (500 g) krossade tomater
1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g falukorv, skuren i bitar
1 burk stora vita bönor, sköljda
1 tsk salt
peppar
2 msk hackad persilja

 

Fräs purjolök, morot och potatis i en stor kastrull med lite olja utan att de tar färg. Häll på tomater, vatten och buljongtärning. Koka i ca. 25 minuter på svag värme. Fräs korven i en stekpanna så att den får lite färg.

 

 

 

 

Tillsätt korv och bönor, smaka av med salt och peppar och låt allt koka upp. Strö i hackad persilja precis innan servering.

 

 

Här njuter vi av att vara lagom möra i kroppen på kvällskvisten efter ett pass i bostadsrättsföreningens gym. En rätt så solig dag har det varit och luften är kylig, imorse var det till och med frost i gräset när vi traskade till jobbet.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.