IMG_1156.jpg
IMG_1156.jpg

Allround-kyckling.

Som namnet säger är detta ett bra och enkelt recept på kyckling, perfekt om du bor själv, då kan du få flera olika rätter av samma råvara. Smaken påminner om den grillade kycklingen i butiken, närmare än så här kommer du inte själv. Du kan använda både kycklingklubbor, -filéer eller -lårfiléer. Det går bra att ugnssteka flera på en gång. Sedan är det bara att använda till gratänger, sallader, såser eller äta dem som de är med t.ex ris och ugnsrostade rotfrukter. Vi serverade våra med bulgur, blandat med fetaost, soltorkade tomater, oliver, rödlök, hackad chili och lite olivolja.  Kycklingreceptet hittades i tidningen Buffé för något år sedan.

 

Ugnsstekt allround-kyckling

(4 rätter för en person eller för 4 personer)

1 kg frysta (tina upp innan tillagning) eller färska kycklingklubbor, -filéer eller -lårfiléer

2-3 msk soja

1 msk ketchup eller chilisås

1 tsk rosmarin eller timjan

1 tsk oregano

1 pressad vitlöksklyfta

ca 1 dl vatten

1 msk olivolja

1/2 tsk svartpeppar

 

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda soja, ketchup/chilisås, rosmarin/timjan och oregano med 1 msk olja och 1/2 tsk svartpeppar. Skala och pressa ner vitlöken.
  2. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form och pensla på blandningen. Häll ca 1 dl vatten i bottnen av formen.
  3. Stek kycklingdelarna i ugnen i ca 40 minuter, tills köttsaften är klar, prova med en sticka i den tjockaste delen av köttet! Ös kycklingdelarna ett par gånger under tillagningen.
  4. Häll i mer vatten om det skulle behövas. Spara gärna skyn. Häll den i en burk och förvara i kylskåpet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta och Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Ja, mer sånt som man kan använda i flera olika rätter, det är att vara matsmart!
      Er gratäng kommer nog att dyka upp på vår blogg också, goda recept är till för att delas. 🙂

      Svara

Lämna ett svar till livsnjutarna Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.