IMG_1143.jpg
IMG_1143.jpg

Hemmagjord jordgubbscurd.

Efter en snabb provsmakning kan vi meddela att denna curd har en finfin smak av jordgubb med en len eftersmak från smöret. Och nu vet man precis vad man har i sin curdburk, det gillas! Den är snarlik i konsistensen som den curd man köper. Receptet hittade vi här. Det bästa av allt är att denna jordgubbscurd inte alls är svår att göra! På de engelska muffinsen vi tipsade om igår borde denna curd vara en fullträff! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

5 dl (ca. 250 g) jordgubbar
1 lime, det rivna skalet av den
2 dl socker
50 g osaltat smör
2 ägg

 

Rensa och skölj jordgubbarna (jag använde djupfrysta i väntan på att jordgubbssäsongen drar igång). Lägg dem i en kastrull och sjud dem på svag värme i 5-10 minuter. Mosa sedan bären med en potatisstomp (heter det så?). Passera de kokta, mosade bären genom en sil och samla upp purén i en skål. Tillsätt limeskal och ev. lite limesaft.

 

 

Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Tillsätt socker, smör i tärningar och uppvispat ägg. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade. Fortsätt värma över vattenbad under ständig omrörning tills curden är så tjock att den täcker slevens baksida, det tar ca. 30 minuter. Tänk på att om du förstorar receptet tar det också längre tid för curden att tjockna till.

Häll curden i varma, steriliserade små burkar och förvara den i kylskåp så håller den i ca. 3 veckor .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Mmmm, Amy denna curd går inte av för hackor! Och sommarjordgubbar måste bara göra den ännu mumsigare.

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.