Hälleflundra
Hälleflundra

Jag undrar sa flundran…

Våga prova nya sorters fiskar, annars kanske man missar att en helt underbar fin fisk simmar er förbi. Fisk och skaldjur smakar så mycket godare och mer hav här på västkusten än vad vi någonsin upplevt tidigare! Förra helgen testade vi hälleflundra, portionsbitar av filé tillagade i ugn. Hälleflundran bara smälte i munnen! Det finns en variant där man också kan snabbrimma fisken innan tillagning, men det skriver vi upp på vår ”att göra”-lista. Som med all vit fisk får man vara på sin vakt att man inte tillagar den på för hög värme och för länge! Då blir den lätt torr och osmaklig!

Hälleflundrafilé i ugn

(räkna med ca 200 g/person)

 

Hälleflundrafilé

Saft av citron

Havssalt, peppar

Olivolja av god kvalitet

 

 

 

 

 

 

Sätt ugnen på 125 grader. För att få den bästa smakupplevelsen, ta fram fisken en stund i rumstemperatur innan du lägger den i ugnen. Lägg filébitarna i en smord ugnsform. Salta, peppra och pressa över lite citronsaft. Ringla till sist på lite olivolja. Stek mitt i ugnen i 12 minuter. Passar ypperligt till vår potatissallad som vi presenterade igår!

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Instämmer med föregående skribent! 🙂 Har hört talas om förskolebarn som skulle rita en fisk – och ritade en fiskpinne!!! Skrämmande utveckling tycker vi!

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.