Sallad med ugnsrostad potatis
Sallad med ugnsrostad potatis

Sallad med ugnsrostad potatis.

En lyxig men enkel potatissallad som passar till det mesta, perfekt till mysiga helgmiddagar. Där ingredienserna verkligen får komma till sin rätt vad gäller smak och utseende när de läggs lager på lager utan att blandas ihop och bli ihopkletade med någon krämig geggamoja. Vår dressing bestod endast av citronsaft och en god och smakrik olivolja. Mer krångligt behöver det inte bli gott folk, förutom att komma ihåg att ugnsrosta potatisen och låta den kallna helt! Variera innehållet efter vad ni känner för eller följ vårt förslag…

 

Salladsingredienser:

potatis
ruccola
rödlök
salladslök
grillade soltorkade tomater
kalamataoliver

olivolja
citronsaft
salt, svartpeppar

 

Potatisen vi använde oss av heter Delikatess Ratte. Den finns på ICA och så här skriver de om denna potatissort:
”En fransk gourmetpotatis med smörig och fyllig smak, som anses vara en delikatess av professionella kockar. Den är fast och bra att koka, steka, ugnsrosta eller blanda i sallad. Det tunna skalet kan ätas, och Ratte är perfekt för potatisälskaren som inte orkar skala.” (källa: ICA:s hemsida)

Lägg potatisen i en ugsnform, ringla över rikligt med olivolja och vänd potatisen runt om, strö över flingsalt. Ugnsrosta potatisen i 225° ca. 30 minuter. Låt potatisen kallna och halverad dem på längden. Salta och peppra snittytorna lätt.

 

 

 

Bottna ett salladsfat med ruccolan och strö över rödlöksringar. Pressa lite citronsaft över och ringla även på lite olivolja. Fortsätt sedan med de ugnsrostade potatishalvorna, strimlad soltorkad tomat, salladslöksringar och oliverna. Avsluta med lite citronsaft och olivolja. Dekorera med en citronskiva.

 

 

 

 

 

 

 

I och med denna sallad smaktestade vi  Zeta:s grillade soltorkade tomater. De kanske inte smakade så mycket grillat men i och med grillningen förhöjdes tomatsmaken till oanade höjder. En stark och mustig tomatsmak! Lite dyrare än vanliga soltorkade tomater men helt klart ett lyxigare alternativ som med fördel används i denna sallad.

 

Idag i den hårda vinden har Agneta strosat runt på Vikingamarknaden som gått av stapeln i centrum av Kungälv. Med sig hem fick hon en fin bit enrisrökt älgstek som blir gott till lördagsmorgonens frukost! Ikväll blir det cirkus för hela slanten. Cirkus Maximum besöker stan och Agneta ska på cirkus för första gången i sitt liv, gissa om hon tycker det är spännande! Att alltid ha lite av barnasinnet kvar – det är att vara riktigt vuxen! Trevlig fredagskväll till er!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

  1. livsnjutarna

   Tack det samma till dig, Amy!
   Och visst är det bara att inse, man får den kvalité man betalar för…

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.