Lakritsgrottor
Lakritsgrottor

Lakritsgrottor med röda hallonögon.

Man får en bakidé och man vet att man inte kommer att sluta tänka på den förrän man väl testat den. De här lakritsgrottorna med ögon av hallonsylt är resultatet av en sådan bakidé, en bland många andra vill säga… De blev ungefär som vi hade förväntat oss och gillar man lakrits så är de helt klart en hit. Lakritsavståndstagare undanbedes att baka dessa! 😉 Lakrits och hallon är en mycket god kombination, finns ju ett flertal godissorter som har den sammansättningen. Så varför inte grottor också?

 

Detta recept ger 20 grottor. Ugnstemperatur: 175°

 

225 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk lakritspulver
ca. 4 dl vetemjöl

 

Fyllning:

ca. 1/2 dl hallonsylt (är den väldigt rinnig rör ner lite potatismjöl i den)

 

Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa/rör försiktigt ihop till en deg. Dela degen i 20 lika stora delar (vi använder hushållsvåg och väger först hela degen och dividerar med 20 för att alla grottor ska bli lika stora.) Lägg ner degbollarna i muffinsformar. Tryck med mjölat finger en fördjupning i varje degboll. Fyll hålet med sylt.

 

 

 

 

 

 

Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt kallna på galler.

 

 

Häromdagen när det var fint väder gick jag runt och fotograferade alla fina träd och buskar på vår gård. En fröjd att titta på idag när regnet vräker ner. Vill även låta er ta del av dessa underbara färger! Rosablommande japanska körsbärsträd, vit och underbart doftande magnolia och en buske gul som solen. Vilken färgparad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Tack Amy!
   Livet återvänder till världen på så många olika sätt just nu, livet är härligt att leva! 🙂

   Svara

 1. Tove

  Jag hör till dom få som inte tycker så mycket om lakrits men jag tycker ändå grottorna ser jättegoda ut! Och vilka vackra träd ni har på gården!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack Tove! Javisst kan bakverk se goda ut trots att man kanske inte är någon stor ”diggare” av dem. Ja, vår gård är helt underbart färgsprakande just nu. Hade aldrig sett maken till detta innan vi flyttade ner från Umeå…

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.