IMG_0925.jpg
IMG_0925.jpg

Krämig gryta med fläskfilé.

Fläskfilé behöver inte bara grillas eller stekas i ugn, det går även att göra en krämig gryta på denna möra köttbit. Den här grytan går väldigt snabbt att laga men blir samtidigt lyxig och underbart krämig och smakrik!

 

Krämig gryta med fläskfilé

4 portioner

1 fläskfilé (ca 500g)

ca 300 g färska champinjoner, skivade

1 msk smör eller olja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1-2 dl vatten

2 dl crème fraiche

2 msk kinesisk  soja

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk dijonsenap

6 st inlagda soltorkade tomater, skurna i små bitar

(några kvistar färsk timjan till dekoration, men självklart ger det smak åt rätten också)

 

 

 

 

 

 

Skär köttet i små bitar, bryn i smör eller olja i en traktörpanna, salta och peppra. Tillsätt champinjonerna och låt dem fräsa med så att de drar ihop sig. Häll i vattnet, koka upp och tillsätt soja, dijonsenap, soltorkade tomater och crème fraichen. Pressa i vitlöksklyftan, rör om och låt sjuda några minuter. Servera med t.ex ris.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad
~Neta och Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.