Memmashot
Memmashot

Memmashot – schkåll!

Om vi nu ska se oss finländare ur ett rikssvenskt perspektiv så dricker vi Koskenkorva, badar bastu så det ryker om oss och slåss med yxa så denna shot bidrar verkligen till dessa fördomar. Men låt gå… 😉 Så kan det bli mera finländskt än detta; Koskenkorva och memma??? Nej, det tror inte vi heller. Vi vet också att det inte låter klokt! Men vi har testat och det blir inte så tokigt. Snarare rätt så häftigt! En finländsk Hot Shot! ”Receptet” hittade vi här (ej på svenska.)

 

Till memmashottar behövs:

memma (vi använde ca 1 1/2 dl)
färskpressad apelsinsaft (vi använde juice från 2 apelsiner)
Koskenkorva eller annan okryddad sprit (vi använde 4 cl)
löst vispad grädde

(av denna mängd fick vi 4 memmashottar)

 

 

 

 

 

 

Mät upp memman i en kastrull och vispa ihop den med apelsinjuicen tills den får en smidig/rinnig konsistens. Hetta upp blandningen men låt den inte koka! Tillsätt spriten efter behag, blanda och häll upp i shotglas. Garnera med vispad grädde.

Botten upp! 🙂

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Carita, gillar man memma är det ingen fara på taket! 😉 Vi var också tveksamma i början men man måste hela tiden söka nya upplevelser och ibland eller ganska ofta blir man positivt överraskad, som i det här fallet. Glad påsk på dig också!

   Svara

  1. livsnjutarna

   Amy, nu blev vi lite överraskade. För att det inte är så många som vågar testa memma pga. utseendet. Vad tyckte du om memma då? *nyfiken*

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.