Citronsill - Kopia
Citronsill - Kopia

Påsken är gul och likaså vår citronsill.

Någon ny och en gammal klassiker tänker vi om sillinläggningarna till vår påskbuffé som vi tänker avnjuta imorgon kväll. Och denna friska citronsill går raka vägen in som klassiker. För alla er som gillar krämiga sillar är denna kalasgod! Frun här i huset är överdrivet förtjust i sillar med krämig sås medan herr’n föredrar sillinläggningar mer åt det ”simmiga” hållet. Men han säger ändå inte nej åt hemlagat… Nu är citronsillen inlagd och ska få stå och gotta till sig i kylen över natten tills det är dags.

 

1 dl matlagningsyoghurt
1 dl crème fraiche
rivet skal av 1 citron
saften av 1 citron
2 msk honung
salt, nymalen svartpeppar

1 förpackning Abbas 5-minuterssill (färdig inläggningssill)

 

Låt sillen rinna av ordentligt, torka gärna torr med hushållspapper. Skär sillen i lagom stora bitar, lite på snedden.

Blanda ihop alla ingredienser till citronsåsen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner sillen. Låt stå i kylskåp ett dygn innan servering.

Citronsill - Kopia

 

Livsnjutarnas Gourmetkök vill passa på att önska alla sina läsare en riktigt

GLAD PÅSK!!!
Passa på att njuta av lediga dagar och underbart god mat och dryck. Med endast en gemensam dag ledigt på påskafton ska vi försöka njuta järnet! 🙂

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.