IMG_0276.jpg
IMG_0276.jpg

Kardemummabananer i smördeg.

Mortlad kardemumma, mogna bananer, smördegsplattor och smält choklad är allt man behöver till denna lilla frestelse. Ett mellanting; antingen dessert eller ett slags wienerbröd. Vi åt det som efterrätt, lite lagom ljummen och då avger bananerna en sötare smak – mumma! Banan och kardemumma gifter sig mycket bra. Det måste jag komma ihåg för framtida kreationer i köket. Denna godsak är perfekt att slänga ihop när fikagäster överraskat ringer på dörren och du snabbt vill fixa något nybakat. Hyfsat hälsosamt också för den delen!

Så plocka fram dessa ingredienser och testa kardemummabananerna du med, garanterat gott! 🙂

Ugnstemperatur: 225°

Till en frestelse behöver du:

1 smördegsplatta
1/2 mogen banan (ej brunprickig och övermogen!)
1/4 tsk hel kardemumma
2 små bitar choklad efter eget tycke och smak

 

 

 

 

 

 

Tina smördegsplattan. Kavla ut den så att den blir några millimeter tjock. Skala och skiva bananen och lägg på den ena halvan av smördegsplattan.

 

Mortla kardemumman och strö över bananen.

 

 

Vik ett lock av smördegsplattan och tryck till kanterna med en gaffel. Grädda i mitten av ugn ca. 15 minuter tills frestelsen får en fin guldbrun färg.

 

 

 

Smält choklad, snabbast går det i mikrovågsugn. Kör någon sekund åt gången, inte på full effekt, och rör om i chokladen tills den är helt smält. Vi använde oss av Karl Fazers mjölkchoklad (Fazer blå). Det speciella med denna choklad är att den görs på färsk mjölk istället för mjölkpulver och ecuadorianska Arriba-kakaobönor.

Ringla den smälta chokladen över det något avsvalnade bananpaketet.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Amy, tack detsamma!
   Och hoppas du också finner lika stor njutning av bananerna när du gör dem såsom vi gjorde… 🙂

   Svara

  1. livsnjutarna

   Mårtenssons, ja man borde kanske våga använda kardemumma mer där man inte tror att det ska gå… oftast förknippar man den ju med kanelbullar.
   Tack detsamma till er! 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.