IMG_0264.jpg
IMG_0264.jpg

Sopplunch: Spenatsoppa.

Spenatsoppa, både älskad och hatad. Många förknippar spenatsoppan med skolluncherna, särskilt i Finland, och kanske inte alltid har så gott att säga om soppan. Men jag tyckte och tycker fortfarande om spenatsoppa! Den är nyttig, god, len och förvånansvärt enkel att laga. Ändå är det inte ofta vi äter denna goda soppa på klassiskt vis med ägghalvor. Kanske man gick i tron att spenatsoppan tog tid att laga, men så fel jag kunde ha! En till receptskatt från vår gamla hemkunskapsbok i högstadiet.

 

Spenatsoppa

4-5 portioner.

 

2 msk smör

4 msk vetemjöl eller idealmjöl

12 dl standardmjölk, 3%

450 g fryst hackad spenat

1 1/2 tsk salt

1-2 tsk grönsaksfond

en nypa mald muskotnöt(frivilligt)

 

Till servering:

hårdkokta ägg i halvor (räkna med två halvor per portion)

 

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölet, blanda, låt fräsa en stund utan att ta färg.
  3. Häll i mjölken i två omgångar under omrörning.
  4. Lägg i spenaten och låt soppan sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med grönsaksfond, salt och eventuellt lite muskot.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.