IMG_0080.jpg
IMG_0080.jpg

Bärkvarg till efterrätt.

Igår kväll blev det blåbärskvarg till efterrätt bara för att jag blev så himla sugen på det, som en blixt från klar himmel. En lättgjord och nyttig dessert på en måndagskväll dessutom! Men det blev att ta sig en extra promenad för att köpa kvarg, med andra ord blev det dubbelt så hälsosamt! Efterrätten intogs väldigt sent men det spelar väl ingen roll vilken tid på dygnet man äter den bara det är efter maten. Så tänkte i alla fall jag! 😉

Bärkvarg passar minst lika bra till en lyxig helgfrukost eller mellanmål om ni frågar mig.

 

 

 

 

 

 

 

Receptet är för 2 portioner.

 

250 g matkvarg/kesella
1/2 -1 dl mjölk
2-3 dl bär; välj dina favoritbär, frysta eller lätt upptinade spelar ingen roll (jag använde blåbär ur frysen)
1-3 msk socker
vaniljpulver

 

Rör ut kvargen med mjölken till den konsistens du önskar. Mosa bären lite innan du blandar ner dem i kvargen. Smaka av med vaniljpulver och socker. Vissa bär är sötare än andra, t.ex. jordgubbar, då kanske du inte behöver något socker alls… allt är en smaksak! Låt stå en stund i kylen och servera sedan i fina glas för att lyxa till det ordentligt!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

    Amy, ja visst är det! Det finns hur mycket att gotta sig i även av det hälsosammare slaget.

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.