stekt rågpanerad rödspätta
stekt rågpanerad rödspätta

Hemmagjord remouladsås med stekt rödspätta.

Det finns färdiga remouladsåser att köpa som smakar helt ok eller ännu bättre. Därför trodde ingen av oss att en hemmagjord remouladsås skulle klara att konkurrera med dem, men ack så fel vi hade! Nu finns det nog ingen köpt remouladsås som kan slå vår egen! 🙂 Så självklart vill Gourmetköket dela detta med Er!

Räkna med att detta recept räcker till 2 portioner, blir det fler personer är det bättre att dubbla satsen, annars finns risk för slagsmål! 😉

 

2 dl pickles (Felix har inlagda pickles; blomkål, morot, saltgurka, syltlök)
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
1 msk kapris
1 msk finskuren gräslök
salt
svartpeppar

 

Hacka picklesen ganska fint. Rör ner den i majonnäsen tillsammans med curry och gräslök. Hacka kaprisen lite och blanda ner den också. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåp någon timme och dra innan det är dags att äta.

 

hemlagad remouladsås

 

 

Och dagen till ära införskaffades äntligen en ny salt- och svartpepparkvarn, det var på tiden! Nerverna har prövats den senaste tiden vill vi lova… Nu kan Livsnjutarnas Gourmetkök ståta med Peugeot i dubbel upplaga! 🙂

 

Men självklart åt vi inte bara såsen till middag utan för första gången i våra liv hade vi köpt färsk rödspättafilé. Vi har otroligt trevliga fiskhandlare här i Kungälv med ett bra utbud. Favoriten är Hälsö Fisk med otroligt kompetent personal. Rödspättan, 150-200 g /person, torkade vi av ordentligt, saltade på båda sidorna och panerade i enbart grovt rågmjöl. Stekte i rikligt med smör ca. 1 1/2 minut/sida beroende lite på tjockleken. Sedan lade vi dem i en ugnsform och efterstekte dem i ugn 10 minuter på 175° (recept ur ICA-Kuriren 11/2012).

Till detta åt vi pressad potatis. Och hur allt smakade? Hur gott som helst kan vi lova! 🙂

 

stekt rågpanerad rödspätta

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.