IMG_9482.jpg
IMG_9482.jpg

Djävulusiskt goda cookies fullproppade med jordnötter.

Salta jordnötter, jordnötssmör ”crunchy” och ännu mera jordnötter består dessa svindlande goda och lättbakade kakor av. Redan smeten gav ifrån sig en underbar doft, för att inte tala om smaken. Här slickade vi noggrant det sista av smeten ur bunken. 😉 Och det ljusa muscovadosockret gav också dessa cookies en helt annan dimension. Bäst av allt är att de inte ens smakar sockersött utan smaken är mer kola- och knäckaktig med en salt touch från nötterna. Och de är fint spröda i konsistensen. En kaka jag mer än gärna tar en till av… och kanske en till! 😉 Och enligt en inofficiell smakpanel idag var det fler som tyckte som jag!

Så igår tog jag på mig baktofflorna igen (nångång ska ni få se en bild på dem) och gick lös på receptet som fanns i Hembakat (1/2012). Eftersom jag verkar ha jordnötter på hjärnan nu så var det därför jag drogs till det här receptet som myror dras till socker. Och det är väl dags att baka det jag är nyfiken på ur den underbara baktidningen när ett ännu nyare nummer pockar på min uppmärksamhet. 🙂 Har ni inte spanat in den tidningen än så tycker jag verkligen att det är dags att göra det nu! Så… vad väntar ni på?!? 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptet ger 40-50 småkakor. Ugnstemperatur: 200°

 

200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl råsocker (jag använde ljust muscovadosocker)
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 nypa salt
1 dl jordnötssmör
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hackade salta jordnötter

 

Dekoration:
salta jordnötter

 

 

 

 

 

 

 

Rör smör och allt socker smidigt. Rör ner ägg och salt. Klicka ner jordnötssmöret. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten. Blanda ner de hackade jordnötterna.

Forma bollar av smeten som du lägger på en bakpappersklädd plåt. Platta till bollarna och dekorera med jordnötter, hela eller hackade väljer du själv. Tryck försiktigt ner nötterna i kakan så hålls de bättre fast.

 

 

 

 

 

 

 

Grädda kakorna i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler och förvara dem sedan i en lufttät burk.

 

 

 

Smarrig cookiestund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.