IMG_9124.jpg
IMG_9124.jpg

En god, kall sås perfekt till ugnsstekt lax.

Den här kalla såsen kom till enligt den enkla principen; ”Man tager vad man hafver!” En titt i skafferi och kylskåp av bagerskan och idén var född och resultatet blev en favorit hemma hos oss. Enkelt kan vara nog så gott, varför krångla till det? Såsen äter vi väldigt ofta till ugnsstekt lax och klyftpotatis – ett säkert kort som aldrig kan bli fel!

Rör gärna ihop såsen några timmar innan det är dags att äta för att alla smakerna ska få samsas men ta gärna ut såsen ur kylen en stund innan servering för att såsen ska smaka mer.

Nu tar jag i lite försiktigt när jag säger att den här mängden sås räcker till 2-4 portioner, beroende på hur ”såstokig” man är.

 

1 burk crème fraiche (á 200 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 burk soltorkade tomater (ca. 70 g avrunnen vikt)
salt
svartpeppar

 

Ett smart sätt att tärna soltorkade tomater är att använda sig av en kökssax och klippa i småbitar. Pressa ner vitlöksklyftan i crème fraichen och rör ner tomatklippet. Blanda och smaksätt sedan med salt och ny- och grovmalen svartpeppar.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.